Οι Κρητικοί λατρεύουν τα άλογα (φωτο)

vianntika.gr  21 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι Κρητικοί λατρεύουν τα άλογα (φωτο)

Ο Κρητικός αγαπά τα άλογα. Αυτή είναι μια κοινή διαπίστωση, η οποία επιβεβαιώνεται και στις μέρες μας. Οι κάτοικοι του νησιού αγαπούσαν ανέκαθεν την ιππασία, αναζητώντας τη συντροφιά ενός γεωργαλίδικου αλόγου.


Σήμερα αυτή η αγάπη, όχι μόνο υπαρχει, αλλά έχει αρχίσει να «φουντώνει», φτάνοντας ακόμη και σε πιο επαγγελματικά επίπεδα, καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι, θέλουν να ασχοληθούν με την ιππασία και πρωτίστως να έρθουν σε επαφή με τα αγέρωχα ζώα, τα άλογα.

Από το 2016 ειδικά, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε τοπικό επίπεδο, με τα τοπικά σωματεία σε συνδυασμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία να κάνουν σταθερά βήματα για την ακόμη μεγαλύτερη αποδοχή και προβολή του αθλήματος.

Ενα άθλημα βέβαια, το οποίο - όπως ειπώθηκε παραπάνω - προκύπτει μέσα από την αγάπη του Κρητικού για τα άλογα.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μανόλης Αλμπαντάκης, ιδιοκτήτης της σχολής Ιππασίας «My Horse. Αγρόκτημα» και πρόεδρος του Σωματείου «Αθλητικός ιππικός Όμιλος Κρήτης», το άθλημα γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια, αφού ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι του νησιού έρχονται πιο κοντά με τα άλογα.

«Είναι άλλωστε στη φύση και στην ιδιοσυγκρασία των Κρητικών να αγαπούν τα άλογα, όπως γνωρίζουμε όλοι μέσα από την Ιστορία του τόπου. Τα τελευταία χρόνια όμως, η δεδομένη αυτή αγάπη, έχει αρχίσει να περνάει και να μεταδίδεται σε ολο και πιο πολλούς νέους ανθρώπους», σημειώνει ο ίδιος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν και οι πρόσφατοι αγώνες ιππασίας που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο χώρο της σχολής Ιππασίας «My Horse. Αγρόκτημα», υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Αγώνες με πολλές συμμετοχές, που επιβεβαιώνουν πως η κοινωνία του νησιού αγαπά τα άλογα.

«Ο χώρος στον οποίο φιλοξενήθηκαν οι αγώνες, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας για τα άλογα. Με πολύ μεράκι, η αγάπη μας αυτή, εξελίχθηκε από ένας χώρος ιππασίας, σε ένα δραστήριο αθλητικό σωματείο, με πολλές διακρίσεις. Προπονητής μας είναι ο Γιώργος Ρωσιάδης, πολύ γνωστός στο χώρο μας, ο οποίος θέλει την εμπειρία των 25 χρόνων διακρίσεων και επιτυχιών να τον μεταδώσει στη νέα γενιά», αναφέρει ο κ. Αλμπαντάκης.

 

vianntika.gr  21 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ