Οι μαθητές της Γόρτυνας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το Περιβάλλον!

mesaralive.gr  08 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Οι μαθητές της Γόρτυνας έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το Περιβάλλον!

Με ευφάνταστες κατασκευές, ζωγραφιές και επιστολές, οι μαθητές της Γόρτυνας μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους και έστειλαν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα για το Περιβάλλον!

Η πρωτοβουλία του Δήμου Γόρτυνας και της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου κ. Ανωγειανάκη – Νινιράκη Βαρβάρας, να καλέσει τους μαθητές του μεσαρίτικου Δήμου να συμμετέχουν στις δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα! Στο Δήμο Γόρτυνας ήδη δημιουργήθηκε μια έκθεση με τις δημιουργίες και τα μηνύματα των μαθητών!

Στη δράση συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Γόρτυνας: Αγ. Δέκα,  Αγ. Βαρβάρας, Μεγ. Βρύσης, Γκαγκαλών και  Βαγιονιάς καθώς και τα Νηπιαγωγεία: 1ο Νηπιαγωγείο Αγ. Βαρβάρας, 2ο Νηπιαγωγείο  Αγ. Βαρβάρας, Νηπιαγωγείο Αγ. Δέκα, 2/θ Νηπιαγωγείο Μεγ. Βρύσης, Νηπιαγωγείο Γέργερης (κλασικό τμήμα), Νηπιαγωγείο Γέργερης (ολοήμερο), 2ο Νηπιαγωγείο Ασημίου (ολοήμερο). Τα παραπάνω σχολεία αποδέχτηκαν την πρόσκληση για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος που τους στάλθηκε εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!!!

Σε σχετικό ευχαριστήριο που ήδη έχει δημοσιεύσει το mesaralive.gr η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, ευχαριστεί θερμά τα παιδιά που συμμετείχαν και τα συγχαίρει για την δημιουργία, την φαντασία την ευρηματικότητα, για την αισιοδοξία και την αθωότητα που εξέπεμψαν μέσα από τις δημιουργίες τους.

«Επιβάλλεται λοιπόν σε όλους  εμάς, να προσέξουμε την δουλειά τους και τις προτάσεις τους  και αν όχι να τις υιοθετήσουμε, τουλάχιστον να τις μελετήσουμε.

Έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορά πρώτα εμείς ως ενήλικες, δίνοντας το παράδειγμα και έπειτα οι νέοι μας, συμβάλλοντας έτσι ο καθένας από την πλευρά του στην κοινή προσπάθεια, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν έναν ακόμα πιο όμορφο Δήμο Γόρτυνας και .......κατ΄ επέκταση ένα φιλικό πλανήτη» αναφέρει η κ. Ανωγειανάκη Νινιράκη Βαρβάρα. 

 

mesaralive.gr  08 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ