Οι μαθητές των Βώρων παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της Μεσαράς!

mesaralive.gr  10 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Οι μαθητές των Βώρων παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της Μεσαράς!

Φωτο: Από το Βίντεο των Μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του ΔΣ Βώρων

Οι μαθητές της ΣΤ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βώρων, παρουσιάζουν τοπικά αξιοθέατα και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος από την περιοχή της Μεσαράς. Το υλικό προετοίμασαν και παρουσίασαν τα ίδια τα παιδιά με τη συναίνεση των κηδεμόνων τους. Μια πραγματικά αξιόλογη δουλειά!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης, παρουσιάζουν  τους ναούς του χωριού των Βώρων, δηλαδή το ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, την Αγία Πελαγία, τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή καθώς και την εκκλησία της Παναγίας της Καρδιώτισσας η οποία ανήκει στη Μονή Βροντησίου. Στη συνέχεια παρουσιάζουν  το Λαογραφικό Μουσείο Βώρων, τον Τάφο του Λόγιου, τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού καθώς και της Αγίας Τριάδας και τέλος τη Μονή Καλυβιανής.


 Σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται:

«Σας παρουσιάζουμε τη ταινία μικρού μήκους (ντοκιμαντέρ) που έφτιαξε η ΣΤ Τάξη με το δάσκαλό της κ. Δημαρά Σεραφείμ, στην οποία οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της Μεσαράς που επέλεξαν. Το έργο είναι αποκλειστική παραγωγή των παιδιών στην οποία δε παρεμβήκαμε, θέλοντας τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τον τρόπο “γυρίσματος” μιας ταινίας. Είναι η πρώτη μας προσπάθεια γι’αυτό να είστε επιεικής μαζί μας! Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα συγχρονισμού του ήχου, το οποίο θα προσπαθήσουμε σταδιακά να βελτιώσουμε. Ένα κομμάτι της ταινία μας θα συμμετάσχει και στο διαγωνισμό που διοργανώνει η ψηφιακή πλατφόρμα Youth4Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Καλή μας επιτυχία λοιπόν!

 Πηγή: http://blogs.sch.gr/dimvoron/2015/12/...

 

mesaralive.gr  10 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα