Οι μαθητές ζωγράφισαν την Εργατική Πρωτομαγιά

mesaralive.gr  30 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι μαθητές ζωγράφισαν την Εργατική Πρωτομαγιά

Τους μαθητές των οποίων οι ζωγραφιές ξεχώρισαν στον φετινό διαγωνισμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά, βραβεύει ο ΕΚΗ αύριο Παρασκευή 1 Μαΐου στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεών του στις 9:30 π.μ.

Να σημειωθεί ότι για άλλη μια χρονιά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, διοργάνωσε  διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Εργατική Πρωτομαγιά» ενημερώνοντας όλα τα  Δημοτικά Σχολεία του Ν. Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετέχουν όσοι μαθητές το επιθυμούσαν.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής του ΕΚΗ μετράει ήδη 20 χρόνια διοργάνωσης σε συνεργασία με τους Συλλόγους  Α’ / βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου: «Δ.ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»-«Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»  και τον Σύλλογος  «ΦΑΙΣΤΟΣ» από τη Μεσαρά,  πρωτοτυπώντας Πανελλαδικά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΗ, «Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γιορτάζουν την 1η ΜΑΗ τιμώντας την ηρωική εξέγερση και τη θυσία των εργατών του ΣΙΚΑΓΟΥ πριν από  χρόνια.

Στην Ελλάδα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με διοργανωτή το συμπατριώτη μας ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Πριν καθιερωθεί  η Πρωτομαγιά σαν ημέρα διεθνούς γιορτασμού και διαδηλώσεων της Εργατικής Τάξης, αυτή ήταν μια ανοιξιάτικη γιορτή της γονιμότητας και των λουλουδιών.

Αιτήματα που διατυπώνονται στις εκδηλώσεις αυτές συνδέονται πάντα με  τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αμοιβή, το ωράριο , την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση , την προστασία του Περιβάλλοντος  , την Υγεία, την Παιδεία  και τη βελτίωση  του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την Ειρή

Οι βραβεύσεις και η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου όπως προαναφέρθηκε.

 

mesaralive.gr  30 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα