Οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη και ο ρόλος του στρατηγού Χαφτάρ!

cretalive.gr  20 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη και ο ρόλος του στρατηγού Χαφτάρ!

Θυμάστε στην κορύφωση της ελληνοτουρκικής κρίσης με αφορμή τη Λιβύη και το ψευδοσύμφωνο που είχε υπογραφτεί μεταξύ Τουρκίας και της αφρικανικής χώρας πως στην Ελλάδα είχαμε ως… αποκούμπι στο ιδιότυπο εμφυλιοπολεμικό σκηνικό στη Λιβύη, το στρατηγό Χαφτάρ.

Ε, ο άνθρωπος αυτός που κάποτε ήταν το στήριγμα μας φαίνεται πως παίζει αποφασιστικό ρόλο στο πως γύρισε η πλάστιγγα στις μεταναστευτικές ροές κι εκεί που η μπίλια έδειχνε μέχρι τις γιορτές Ιταλία, τώρα δείχνει Γαύδο και Κρήτη!

Τι συνέβη όμως;
Θορυβημένοι οι Ιταλοί από τους ρυθμούς των ροών και το πως θα μπορούσαν να ελέγξουν τους Λίβυους δουλεμπόρους κάλεσαν στη Ρώμη τον Χαλίφα Χαφτάρ καθώς φαίνεται πως και στο λόμπι των δουλεμπόρων το όνομα του είναι ισχυρό! 

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι είδαν το Χαφτάρ και φαίνεται πως λίγες βδομάδες μετά το κλίμα άλλαξε!
Αυτό που κατεγράφη δημοσιογραφικά είναι πως νεότευκτα πλοία ελεγχόμενα από την παραστρατιωτική οργάνωση Tariq Bin Ziyad με επικεφαλής τον γιο του Χαφτάρ,  καταδίωξαν  τα πλοία και τις βάρκες με μετανάστες που από τη Λιβύη είχαν προορισμό την Ιταλία, αναγκάζοντας τα να γυρίσουν στις ακτές  και βέβαια οι δουλέμποροι έψαξαν εναλλακτικές λύσεις φέρνοντας τους προς την Ευρώπη με το ασφαλές για αυτούς μονοπάτι της Κρήτης!
Είναι πολλά τα λεφτά… Χαλίφα και βέβαια μόνο με αυτά γίνεται το παιγνίδι !

 

cretalive.gr  20 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα