Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν Κρήτη!

  07 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν Κρήτη!

Τι φέρνει η επικείμενη δρομολόγηση του ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ των Μινωικών Γραμμών, στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς

Σημαντικές αλλαγές, τουλάχιστον στον ακτοπλοϊκό χάρτη της Κρήτης δρομολογεί η επικείμενη είσοδος των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς-Χανιά. 

Η είδηση που γνωστοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων, καθώς η διεύρυνση του δικτύου των Μινωικών Γραμμών και στα Χανιά χαρακτηρίζεται ως  μία σημαντική επιχειρηματική κίνηση για το νησί, από μια εταιρεία με 45 χρόνια παρουσίας στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναφορικά με την πρόθεσή του να δοθεί άδεια δρομολόγησης στο Cruise Ferry ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ, η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών δεσμεύτηκε δημόσια:     

  • Να υψώσει άμεσα την ελληνική σημαία στο πλοίο. 
  • Να επανδρώσει το πλοίο αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την έγκριση δρομολόγησής του στην γραμμή.
  • Να μεταβιβαστεί το πλοίο, από την 100% θυγατρική εταιρεία των Μινωικών Γραμμών, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται.  

Η προσπάθεια των Μινωικών Γραμμών να «μπουν» στη δυτική Κρήτη δεν είναι καινούρια, ενώ έχει δημιουργήσει, όπως ήταν αναμενόμενο και αντιδράσεις.   

Απαντώντας στις αντιδράσεις, κύκλοι της εταιρείας επισημαίνουν ότι η δρομολόγηση του Cruise Ferry MYKONOΣ ΠΑΛΑΣ στα Χανιά θα συντελέσει: 

  • Στη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι το πλοίο θα υψώσει την ελληνική σημαία και θα επανδρωθεί με Έλληνες ναυτικούς, ενώ χάρη στη λειτουργία της νέας αυτής γραμμής, θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας στην πόλη αλλά και στο λιμάνι της Σούδας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της πόλης.
  • Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τα Χανιά.
  • Στην παροχή επιλογών μεταφοράς τοπικών και ευπαθών προϊόντων τόσο του νομού Χανίων, όσο και του όμορου νομού του Ρεθύμνου.
  • Στην κάλυψη, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο καθώς και σε περιόδους αιχμής, έκτακτων συγκοινωνιακών αναγκών επιβατών και οχημάτων, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ήδη δρομολογημένα πλοία.
  • Στην τήρηση των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως αυτός ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποκατάσταση συνθηκών ανταγωνιστικής αγοράς, με όφελος για τους καταναλωτές, οικονομική πρόοδο και επίτευξη κοινωνικής ευημερίας. 

Τονίζεται τέλος ότι, με την είσοδο του πλοίου στη γραμμή θα αναβαθμιστεί και το ίδιο το λιμάνι με τις υπάρχουσες υποδομές του.

Το Cruise Ferry MYKONOΣ ΠΑΛΑΣ

Το Cruise Ferry MYKONOΣ ΠΑΛΑΣ αποτελεί στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα πλοία στην κατηγορία του, το οποίο συνδυάζει μεγάλες ταχύτητες, άνεση και πολυτέλεια στα ταξίδια. Διαθέτει σύγχρονους και μοντέρνους κοινόχρηστους χώρους (εστιατόρια, μπαρ, ντίσκο, εμπορικό κέντρο), ευρύχωρες καμπίνες και μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και των θαλάσσιων μεταφορών από και προς την Κρήτη. Η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε το 2002, η δε μεταφορική ικανότητα ανέρχεται σε 1.922 επιβάτες και 821 οχήματα.

Το Cruise Ferry MYKONOΣ ΠΑΛΑΣ ακολουθεί το ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ, το οποίο δρομολογείται την επόμενη εβδομάδα από τις Μινωικές Γραμμές στη γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ίο – Πάρο – Μύκονο.


cretalive.gr

 

  07 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα