Οι προτάσεις του Συλλόγου  εκπαιδευτικών «Φαιστός» για την αναμοριοδότηση των σχολείων

  22 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Οι προτάσεις του Συλλόγου  εκπαιδευτικών «Φαιστός» για την αναμοριοδότηση των σχολείων

Ένα από τα πάγια αιτήματα των τελευταίων ετών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» είναι η αναμοριοδότηση των σχολικών μας μονάδων.

Ο Σύλλογος μας έθετε στους αρμόδιους φορείς με κάθε ευκαιρία το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ειδικά στο Νομό Ηρακλείου με την κατάργηση των γραφείων (και στις Μοίρες) το 2010-2011 αλλά και ο υπολογισμός των μορίων με την 10βαθμη κλίμακα σε σύγκριση με την Β/θμια εκπαίδευση (12βαθμη κλίμακα), είχαν καθηλώσει τα μόρια των σχολείων σε πολύ χαμηλά τα επίπεδα. Για παράδειγμα, ένας Εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στο Δημοτικό Σχολείο της Πόμπιας λάμβανε 3 μόρια, ενώ ένας Εκπαιδευτικός που υπηρετούσε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Πόμπιας λάμβανε 8 μόρια.

Η διαδικασία της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων είναι πράξη που δεν επιφέρει κανένα κόστος αλλά αποτελεί αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης για τη λύση ενός σοβαρού προβλήματος της δημόσιας εκπαίδευσης. Με το ΠΔ.111 16/10/2016 εκκινείται εκ νέου η διαδικασία στην οποία η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της για την αναμοριοδότηση των σχολείων μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»  λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω παραμέτρους:

Α) Την οργανικότητα των σχολικών μονάδων

Β) Την ορεινή και νησιωτική ζώνη

Γ) Την περιορισμένη ή δύσκολη συγκοινωνία

Δ) Την απόσταση από την έδρα του της Διεύθυνσης ή του νομού

Ε) Ίδια μοριοδότηση των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της ίδιας περιοχής.

ΣΤ) Άρση της χρόνιας αδικίας με εξίσωση των μορίων των δομών Ειδικής Αγωγής με τη Γενική Αγωγή.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταθέτουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για ένα ολοκληρωμένο αλλά παράλληλα και ευέλικτο πλαίσιο αναμοριοδότησης των σχολείων μας, ως βάση συζήτησης η οποία επιδέχεται τις όποιες τροποποιήσεις για να έχει ευρύτερη δίκαιη και αντικειμενική εφαρμογή.

Αναλυτικά η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Νομού Ηρακλείου που προτείνουμε ως βάση συζήτησης είναι η ακόλουθη :

*Το Ειδικό Δ.Σ. Μοιρών στεγάζεται στην Πόμπια και το Κωφών & Βαρήκοων Μοιρών στη Γαλιά, οπότε προτείνουμε να παίρνουν τα αντίστοιχα μόρια των περιοχών αυτών.

Ακόμη, προτείνουμε στο Υπουργείο Παιδείας να μελετήσει τη δυνατότητα ενίσχυσης-επιβράβευσης στους συναδέλφους που υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και την πιθανότητα πριμοδότησης σε ατομικό πλέον επίπεδο με ποσόστωση επί των μορίων των σχολικών μονάδων ανάλογα από το Νομό ή την Περιφέρεια της μόνιμης κατοικίας τους.

Η πρόταση μοριοδότησης που καταθέτουμε είναι ανοικτή σε βελτιωτικές προτάσεις από τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων του Νομού μας.

 

  22 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα