Οι τέσσερις καλύτερες σειρές για το 2020

menshouse.gr  04 August, 2020 ΑΡΘΡΑ
Οι τέσσερις καλύτερες σειρές για το 2020

Το καλοκαίρι θέλει μπάνιο, ξεκούραση, και σειρές. Πολλές σειρές...

Στα χρόνια της ιντερνετικής χιπστεριάς, κείμενα όπως αυτό είναι ένας κανόνας και μια εύκολη λύση σε ημέρες που δεν υπάρχει ιδιαίτερη έμπνευση.

Φέτος όμως, ακόμα κι αυτό το θέμα παίρνει διαφορετική μορφή και έχει μια όχι και τόσο ευκολία για να γίνει. Οι λόγοι είναι πολλοί και όλοι ερείδονται του κορωνοϊού και δη της καραντίνας.

Ήταν ένα διάστημα που γίναμε σκουπιδοφάγοι νετφλιξιακού περιεχομένου κι αυτό αλλοίωσε τα κριτήρια και την ικανότητα μας να διακρίνουμε μια καλή από μια κακή σειρά. Κι αυτό γιατί με ελάχιστες εξαιρέσεις, το Netflix δε μας έδωσε ούτε κάτι το πολύ σούπερ ούτε κάτι τόσο τραγικό που να άξιζε το μένος μας και το θάψιμο.

Μόνο το Space Force διακρίθηκε περισσότερο από τις καινούργιες σειρές, αλλά κι αυτό κατέδειξε την εντελώς διαφορετική οπτική που έχει η από εδώ μεριά με την αμερικανική πλευρά, όπου τα σχόλια ήταν επικριτικά και οι βαθμολογίες σε IMDB και Rotten Tomatoes πολύ χαμηλές.

Γι΄αυτό και στη λίστα μας με τις καλύτερες σειρές της χρονιάς ως τώρα, δεν θα βρείτε κάπου παραγωγή του Netflix παρά μόνο σειρά που το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα της για να την προβάλλει.

Snowpiercer

Η τηλεοπτική μεταφορά της ταινιάρας του Μπονγκ-Τζουν Χο έφερε στην επιφάνεια πολλά ζητήματα προς σκέψη σχετικά με το τι επιθυμεί ο μέσος θεατής από μια σειρά που βασίζεται σε ταινία και μάλιστα τόσο «ορόσημο». Εμείς σπεύσαμε να δηλώσουμε αντίθετοι με την μέτρια υποδοχή της σειράς από το 3ο κιόλας επεισόδιο.

Μερικά επεισόδια αργότερα δεν έχουμε αλλάξει άποψη. Ίσα ίσα που η θέση μας ενισχύθηκε συναισθηματικά μέσα μας. Ναι, το Snowpiercer δεν έχει εξέλιξη ταχύτητας αντίστοιχης με την ταινία, αλλά σιγά και την ανακάλυψη. Μιλάμε για δύο διαφορετικές λογικές. Και οι δύο όμως δεν μειώνουν κάτι από την ιστορία.

The Plot Against America

Οποιοδήποτε έργο βασίζεται σε βιβλία του Φίλιπ Ροθ παίρνει θέση στην καρδιά μας και τις προτιμήσεις μας. Η μίνι σειρά του HBO είχε όλη εκείνη την υπέροχη αισθητική που τοποθετεί το δίκτυο σε σειρές εποχής που κάνει και μας μετέφερε σε μια άλλη εποχή, σε μια εναλλακτική διάσταση της ιστορικής πορείας. Το έκανε μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει αυτή η κοινωνική ανακατανομή φωνών στις ΗΠΑ με εφαλτήριο τη δολοφονία του Φλόιντ.

Defending Jacob

Για τη συγκεκριμένη σειρά της Apple τα πράγματα είναι όπως τα είπαμε και στο review μας. Αν της βγάλεις το 8ο επεισόδιο, τότε δεν μπαίνει καν στις 10 καλύτερες της χρονιάς ως τώρα. Αυτά που συνέβησαν όμως στο φινάλε το κάνουν. Θα αναρωτηθεί κανείς: είναι δυνατόν ένα επεισόδιο να ορίζει μια σειρά; Στην προκειμένη είναι, γιατί το φινάλε έδωσε και μια εντελώς άλλη ανάγνωση και συσχετισμό των προηγούμενων 7 επεισοδίων.

Normal People

Είναι λίγα τα πράγματα για τα οποία νιώθουμε την ανάγκη να βγάλουμε το καπέλο στους Βρετανούς και ένα απ΄αυτά είναι η καλλιτεχνική τους προσέγγιση στην αποτύπωση των ανθρωπίνων σχέσεων. Με το Normal People έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια σειρά που πείθει ακόμα και όσους απεχθάνονται ή αποφεύγουν τις δραματικές σειρές που κινούνται γύρω από ένα love story. Ίσως σε αυτή την αρτιότητα να έπαιξε ρόλο που έχει γραφτεί από Ιρλανδούς και έχει γυριστεί στην καλύτερη χώρα της Ευρώπης, ου μην και του πλανήτη.

 

menshouse.gr  04 August, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα