Οι Τυμπακιανοί που φιλοδοξούν να χαρίσουν μια σχολική αίθουσα στα παιδιά της Ουγκάντα

  24 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Οι Τυμπακιανοί που φιλοδοξούν να χαρίσουν μια σχολική αίθουσα στα παιδιά της Ουγκάντα

Μια παρέα Κρητικών που ;έφτασαν μέχρι την Ουγκάντα για να βοηθήσουν παιδιά ορφανοτροφείου! Η αξιέπαινη πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Κολυμπιανάκη και της ομάδας του που συνεχίζεται και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους

Εδω και καιρό μια ομάδα ανθρώπων με ευαισθήσιες και πνεύμα εθελοντισμού έχει ξεκινήσει μια προσπάθειαγια τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους του χωριού Bombo στην Ουγκάντα της Αφρικής.

Πιο συγκεκριμένα αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο να προσφέρει  χαμόγελα και να φωτίσει το παρόν και το μέλλον 600 παιδιών  που φιλοξενούνται σε ορφανοτροφείο της περιοχής.

Το πρώτο βήμα έγινε πέρυσι ,όταν τα μέλη του σπουδαίου αυτού εθελοντικού project επισκέφθηκαν την περιοχή και βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν ,μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικό υλικό στα παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Για να καταλάβει κανείς τι αξία έχουν εκεί τα χρήματα, σε σχέση με την αξία τους στην Ελλάδα, αρκεί να φανταστεί κανείς ότι με 15.000 ευρώ στην Ουγκάντα χτίζει κανείς σχολείο για 300 παιδιά!

Η Ουγκάντα είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, με το 37.8% του πληθυσμού να ζει με λιγότερο από 1.25$ την μέρα. Η φτώχεια διογκώνει τα προβλήματα υγείας, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή υπηρεσίες υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 57% του ενήλικου πληθυσμού είναι φορέας του ιού HIV ενώ το 12.4% του πληθυσμού έχει κάποιου είδους αναπηρία.

Οι πέντε φίλοι,o Κώστας Κολυμπιανάκης και η Στέλλα Σαϊτη (με καταγωγή από το Τυμπάκι), ο Μπάμπης Παντερής, ο Γιάννης Σηφάκης και η Σοφία Μουλακάκη έφυγαν δίνοντας μια υπόσχεση στα παιδιά κι εξακολουθούν να εργάζονται γι' αυτό το σκοπό,προσπαθόντας να εξασφαλισουν τους οικονομικούς πόρους που θα τους επιτρέψουν να τους χαρίσουν μια σχολική αίθουσα  και την ευκαιρία να παλέψουν για ένα καλύτερο αύριο.

Σ'αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια μπορούμε να συμβάλουμε όλοι προσφέροντας 5 ευρώ,ενω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της ομάδας προς αυτή την κατεύθυνση θα βρείτε στη σχετική σελίδα στο facebook  https://www.facebook.com/BomboKidsUganda/

Δείτε παρακάτω βίντεο απο την επίσκεψη της ομάδας στην Ουγκάντα:

 

  24 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ