Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που κατεγράφησαν σήμερα στην Κρήτη

  21 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που κατεγράφησαν σήμερα στην Κρήτη

Ρεκόρ θερμοκρασιών σήμερα στην Κρήτη

Ρεκόρ θερμοκρασιών σήμερα για το νησί, με την υψηλότερη να καταγράφεται σε ανατολικό Ηράκλειο και Σητεία 33,1 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Κώστα Λαγουβάρδο, παρόλη τη νέφωση, οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές.

Μάλιστα στην Κρήτη καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες από όλη την Ελλάδα.   

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι 8 σταθμοί με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα λειτουργούν στην Κρήτη, όπως διακρίνεται και στον Πίνακα των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Πιο αναλυτικά εκτός από Σητεία και ανατολικό Ηράκλειο όπου το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 33.1 βαθμούς Κελσίου, στο δυτικό Ηράκλειο το θερμόμετρο έφτασε τους 32.6, στη Φινοκαλιά Λασιθίου επίσης 32.6, στην Πλώρα Ηρακλείου και εκεί το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 32.6.

Ακόμη σε άλλες περιοχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Κνωσό το θερμόμετρο έφτασε τους 32.5, ενώ στην Βαγιωνιά Ηρακλείου στους 32.1 βαθμούς Κελσίου και στη Νεάπολη Λασιθίου η θερμοκρασία έφτασε τους 32.4.

Διευκρινίζεται επίσης, ότι εκτός από τη Μεγαλόνησο και η Θεσσαλία, αλλά και η Κεντρική Μακεδονία… επλήγησαν από αποπνικτική ανοιξιάτικη ζέστη. 

Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές Πέμπτη & Παρασκευή

Με σημαντικές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα κυλήσει και η Τετάρτη, ενώ τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας, το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής 23 και 24 Μαΐου 2019, αντίστοιχα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι υψηλές έως και την Πέμπτη 23/05, κυρίως στα νότια τμήματα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής 24/05, με την επικράτηση ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων.

 

  21 May, 2019 ΑΡΘΡΑ