Όλα έτοιμα για την 17η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

  24 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Όλα έτοιμα για την 17η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 17η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Εκθεσιακό Κέντρο, στους Βώρους του Δήμου Φαιστού.

Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη διοργάνωση της Έκθεσης.

Το ωράριο λειτουργίας της θα είναι από Πέμπτη έως Σάββατο 17.00-22.00 και την Κυριακή 10.00-14.00 και 17.00-22.00.

Η Έκθεση περιλαμβάνει εκθέτες από τους τομείς της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για νέα προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τον πρωτογενή τομέα ενόψει της νέας αγροτικής χρονιάς.

Επίσης, για πρώτη φορά συμμετέχουν εκθέτες με κρητικά, παραδοσιακά προϊόντα από όλα τα μέρη του νησιού, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει νέες γεύσεις της κρητικής παράδοσης.

Στα πλαίσια της Έκθεσης, διοργανώνονται παράλληλα ημερίδες γευσιγνωσίας ελαιόλαδου και κρασιού από ειδικούς του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου (19.00-21.00) είναι προγραμματισμένη ημερίδα Γευσιγνωσίας ελαιόλαδου από την κα Ελευθερία Γερμανάκη, υπεύθυνη εργαστηρίου οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιόλαδου του Α.Σ. Ρεθύμνου, ενώ το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (19.00-21.00) ακολουθεί Σεμινάριο Οινογνωσίας από τους Οινοπεριπατητές της Κρήτης, δοκιμάζοντας Κτήμα Ζαχαριουδάκη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Δήμο Φαιστού.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στο e-mail της Έκθεσης [email protected]

 

  24 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα