
Το δικαίωμα να εφαρμόσουν την εκ περιτροπής εργασία για 2 εβδομάδες τον μήνα και για διάστημα έως 6 μήνες έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού και συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναλυτικά, ο εργοδότης μπορεί να ορίσει προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας της επιχείρησης ως εξής:
- Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ' ελάχιστο 2 εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα.
-Aυτός ο τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης.
-Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της εργασίας υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούνταν κατά την έναρξη εφαρμογής του.
Δείτε επίσης
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση της απασχόλησης αλλά με ηπιότερες μισθολογικές αυξήσεις το 2025
- Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια διάσωσης 10 χρόνια νωρίτερα- Όσα είπε ο Πιερρακάκης στο Bloomberg
- Τράπεζες: Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ και με κινητό τηλέφωνο
- Youth Pass: Ξεπέρασαν τις 147.000 οι αιτήσεις - Σύντομα κλείνει η πλατφόρμα
- Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Μαΐου