Ολάντ: Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα - Οι επιθέσεις έγιναν από έναν τρομοκρατικό στρατό, το Ισλαμικό Κ

mesaralive.gr  15 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Ολάντ: Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα - Οι επιθέσεις έγιναν από έναν τρομοκρατικό στρατό, το Ισλαμικό Κ

Το Ισλαμικό Κράτος έδειξε ως υπεύθυνο για το μακελειό στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ, σε νέο διάγγελμά του.

Ο Γάλλος πρόεδρος, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Γαλλίας, μίλησε για πράξη πολέμου από βάρβαρους του Ισλαμικού κράτους, αναφερόμενος στις επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 127 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες, από τους οποίους 80 σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, σχεδιασμένες και οργανωμένες από το εξωτερικό, με βοήθεια από το εσωτερικό της Γαλλίας», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, συμπληρώνοντας «Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες. Ολοι τους υπερέβαλαν εαυτόν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν όσο μπορούν τις επόμενες ημέρες».

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε άνανδρη την επίθεση και είπε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατική απειλή. «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα εντός των συνόρων και σε όλες τις περιοχές, με όλα τα μέσα», προειδοποίησε.

«Οι επιθέσεις έγιναν από έναν τρομοκρατικό στρατό, το Ισλαμικό Κράτος, έναν στρατό τζιχαντιστών, εναντίον της Γαλλίας, ενάντια στις αξίες τις οποίες υπερασπιζόμαστε παντού στον κόσμο, ενάντια σε αυτό που είμαστε: Μία ελεύθερη χώρα που σημαίνει κάτι για τον υπόλοιπο πλανήτη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Γαλλία ήδη βομβαρδίζει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, μετέχοντας στη συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, ενώ στρατεύματά της μάχονται εξτρεμιστές στην Αφρική.

«Σε αυτή την πιο κρίσιμη και αβέβαιη στιγμή, καλώ για ενότητα και κουράγιο», πρόσθεσε, ενώ ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα. «Ακόμη κι αν είναι πληγωμένη η Γαλλία, θα σηκωθεί», πρόσθεσε, ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη Γαλλία, με την ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

 

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

 

mesaralive.gr  15 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ