Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας

  25 January, 2021 ΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας

3,5 ώρες κράτησε η πρώτη συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εκπροσώπων στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Η συνάντηση κράτησε 3,5 ώρες. Αναμένεται ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ όπως έγινε γνώστο η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Anadolu, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, Τουρκία και Ελλάδα στις διερευνητικές επαφές συζήτησαν την παρούσα κατάσταση, τις τελευταίες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα. «Σήμερα ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι οποίες είχαν να πραγματοποιηθούν εδώ και 4,5 χρόνια. Σε όλα τα προβλήματα η λύση είναι δυνατή και αυτή είναι η βούλησή μας, σύμφωνα με την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας. Η περιφερειακή ειρήνη και η σταθερότητα Είναι προς το συμφέρον όλων», ανέφερε στο twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ανέφερε λίγο νωρίτερα πως οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αφού στόχος είναι οι δύο χώρες να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν πριν από 5 χρόνια και πως η ελληνική κυβέρνηση θέτει μόνο δύο ζητήματα στο τραπέζι, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 

 

  25 January, 2021 ΑΡΘΡΑ