Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 6η χρονιά Θεραπευτικής Κολύμβησης από «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

mesaralive.gr  14 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 6η χρονιά Θεραπευτικής Κολύμβησης από «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Με ένα όμορφο άρθρο, του π. Νικόλαου Τζαγκαράκη, για την θεραπευτική κολύμβηση, ο Σύλλογος ΑμεΑ Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» κλείνει την 6η συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιεί την θεραπευτική κολύμβηση στην περιοχή της Μεσσαράς για όλους τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, της περιοχής μας.

Το Δ.Σ του συλλόγου ΑμέΑ Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Dream Fun Park που για 5η συνεχόμενη χρονιά προσφέρει δωρεάν παραχώρηση του χώρου της πισίνας του, όπου και πραγματοποιούνται τα μαθήματα θεραπευτικής κολύμβησης για τα παιδιά του συλλόγου μας.

Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τον πάτερ Νικόλαο Τζαγκαράκη που εθελοντικά ανέλαβε και διεκπεραίωσε τα μαθήματα αυτά με την αγάπη και το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς που τον χαρακτηρίζει. Καθώς, και τους δύο σημαντικούς βοηθούς του την πρεσβυτέρα Αρετή Μαραγκάκη και την Μαρία Δρουγκάκη – Ρηγάκη.

Τέλος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει το συγκρότημα των αδερφών Σταματάκη και του Μανώλη Τσικνάκη, ο οποίοι πλαισίωσαν μουσικά την αποχαιρετιστήρια βραδιά του προγράμματος.

Την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ του συλλόγου ΑμεΑ, οι γονείς, τα παιδιά και οι εκπαιδευτές του προγράμματος βρέθηκαν στο χώρο του Dream fun Park, παίρνοντας τα αναμνηστικά τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

 

Άρθρο π. Νικόλαου Τζαγκαράκη

"Θεραπευτική κολύμβηση"

Μεγάλη και σοβαρή υπόθεση ιδιαιτέρως σε άτομα τα οποία έχουν κάποια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους υπολοίπους. Μια θεραπεία είναι τα μέτρα που λαμβάνουμε στα πλαίσια μιας ιατρικής κατάστασης.

Ο όρος μπορεί να αναφερθεί συγκεκριμένα σε μια ουσία ή μια διαδικασία που τελειώνει την ιατρική κατάσταση, όπως ένα φάρμακο, μια χειρουργική επέμβαση, μια αλλαγή στον τρόπο ζωής, ή ακόμα και μια φιλοσοφική νοοτροπία που βοηθά ένα πρόσωπο να θεραπευτεί.

Μπορεί επίσης να αναφερθεί στην κατάσταση του να θεραπεύεσαι, ή να γιατρεύεσαι. Την επιτυχία της "θεραπείας" την κρίνει το αποτέλεσμα, το κόστος της, και το ποσοστό βιωσιμότητας.

Στο πρόγραμμα, το οποίο επιτελείται από το σύλλογο ΑΜΕΑ "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" όσο αφορά την θεραπευτική κολύμβηση, δεν γίνεται χρήση φαρμάκων και εφαρμοσμένων χειρουργικών επεμβάσεων.

Με την αγάπη και το μεράκι του "θεραπευτή", εισέρχεται στο υδάτινο στοιχείο ο "πάσχον", και με διάφορες πρακτικές - κινήσεις - εντολές, βελτιώνεται η ψυχοκινητική κατάσταση του.

Τα οφέλη της πράξης αυτής, μπορεί να τα καταλάβει ο οποιοσδήποτε μένοντας μία μέρα ακίνητος στο κρεβάτι, και την επομένη να επιχειρήσει να μπει σε υδάτινο στοιχείο (θάλασσα, πισίνα κτλ).

Δεν έχει να κάνει με Ιαματικά λουτρά, και προσμίξεις ειδικών ελαίων.

Η θεραπευτική κολύμβηση έχει σκοπό και στόχο να "αλλάξει" το χώρο, το τρόπο, τη θερμοκρασία, τις καύσεις και άλλες δυσλειτουργίες του σώματος και κατ’ επέκταση της ψυχής του αποδέχτη της "θεραπείας".

Για τα οφέλη του προγράμματος μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό.

 

mesaralive.gr  14 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα