Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

Υλικά
4 αβγά
1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.
Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.
Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού σας. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.
Δείτε επίσης
- Tυμπάκι: Η θεατρική παράσταση – «Τα Ξετελέματα του Καραγκιόζη» στην Πλατεία Αγίου Τίτου
- Ριφάκι γιαχνί με μελωμένες πατάτες
- Πώς πλήττουν οι δασμοί των ΗΠΑ τις ελιές, τη φέτα και το ελαιόλαδο – Δείτε αναλυτικά τους πίνακες
- Πανευρωπαϊκός συναγερμός για τη στεγαστική κρίση
- Μεταβιβάσεις: Από ελεγκτικό κόσκινο χιλιάδες συμβόλαια για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ – Το κρίσιμο πιστοποιητικό