ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Τσιάρας έπαυσε τον Πρόεδρο Σαλάτα
Τη λήξη της θητείας του προσωρινού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., Νίκου Σαλάτα, αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε αμφισβήτησης σχετικά με τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής συνεργασίας του Οργανισμού με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κατά την άσκηση των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσιάρας είχε ήδη ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον απόηχο της έρευνας που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για παράνομες επιδοτήσεις. Ο κ. Σαλάτας, ωστόσο, αρνήθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του.
Δείτε επίσης
- Τα βασικά χαρακτηριστικά του μεταβατικού συστήματος πληρωμών και ελέγχων των αγροτικών επιδοτήσεω
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η Ελλάδα από σήμερα μέχρι το Σάββατο
- ΟΗΕ: Κάθε 10 λεπτά μια γυναίκα δολοφονείται από οικείο της πρόσωπο –Το σπίτι ο πιο επικίνδυνος χώρος
- Χρήσιμες συμβουλές λίγο πριν από τη Black Friday – Πώς θα κάνετε ασφαλείς αγορές
- Γιορτάζει σήμερα η Αγία Αικατερίνη-– Η συμβολή της στα γράμματα και στον Χριστιανισμό
Σχετικά άρθρα
- Τσιάρας: «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έτοιμος να ξεκινήσει τις πληρωμές μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος της OLAF»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι είπε ο Τσιάρας για τις κατασχέσεις παράνομων επιδοτήσεων
- Τσιάρας: Προτεραιότητα η ανάκτηση των χρημάτων που πήραν παρανομα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τσιάρας - Οι καταβολές των ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνουν κανονικά
- Τσιάρας: Υπό εξέταση η υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ





