Οργανώνονται οι μεσαρίτες αγρότες για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

mesaralive.gr  06 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Οργανώνονται οι μεσαρίτες αγρότες για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ο «κύβος ερρίφθη» για την ακριβή ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών.

Στις 18 Νοεμβρίου αγρότες – και όχι μόνο- από ολόκληρη την Ελλάδα θα διαμαρτυρηθούν, με την παρουσία της Κρήτης να αναμένεται δυναμική. Αυτό τουλάχιστον ήταν το μήνυμα που βγήκε από το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης στο Ηράκλειο. Οι αγρότες της Κρήτης οργανώνονται για την αναχώρηση στις 17 του μήνα και δυναμική παρουσία στις 18 στην Αθήνα.

Οργάνωση και εγγραφές

 Όπως αναφέρει μιλώντας στο mesaralive.gr o πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού κ. Γιώργος Ντισπυράκης, «Ο κόσμος περίμενε τον ορισμό της ημερομηνίας για το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Στις 17 Νοεμβρίου φεύγουμε για Αθήνα και στις 18 θα είμαστε εκεί να διαμαρτυρηθούμε για όσα πλήττουν τον αγροτικό τομέα». Σύμφωνα με τον κ. Ντισπυράκη, ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές του Συλλόγου με εκπροσώπους σε χωριά της περιοχής, ενώ από την Δευτέρα θα δοθεί ενημέρωση για τους τρόπους εγγραφής στο συλλαλητήριο της Αθήνας. «Θα επισκεφτούμε τα χωριά, θα κάνουμε ανακοινώσεις μέσω ΜΜΕ, προκειμένου ο κόσμος να έχει πλήρη ενημέρωση για την συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα» λέει ο πρόεδρος.

Η Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης μετά από συνεννόηση με τις αγροτικές Οργανώσεις της χώρας, αποφάσισε η διαμαρτυρία για την ψήφιση των μέτρων για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών, να εκφραστεί με δυναμική απόβαση στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.
Στο Πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι συστρατευμένοι με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας για να δώσουμε δυναμικό παρόν και να διαμαρτυρηθούμε, για την ισοπέδωση και τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο. Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης με το κεφάλι ψηλά σε μαζική  συμμετοχή, για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας και το μέλλον των παιδιών μας. 
Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι του Ηρακλείου με τα πλοία της γραμμής και το εισιτήριο από και προς το Ηράκλειο θα είναι 20€ και η έκπτωση στις καμπίνες θα είναι 50% προσφορά των ακτοπλοϊκών γραμμών της Κρήτης.
Λίστες με τα ονόματα για την έκδοση των εισιτηρίων όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, τηρούνται στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς όλης της Κρήτης και για το Ηράκλειο στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ).

 

mesaralive.gr  06 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα