Ορκίζονται τα νέα Δημοτικά Συμβούλια

mesaralive.gr  21 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ορκίζονται τα νέα Δημοτικά Συμβούλια

Σε ρυθμούς θερινής ραστώνης, ως είθισται παραδοσιακά κάθε Αύγουστο, βρίσκονταν μέχρι τώρα οι αυτοδιοικητικοί στην Κρήτη, όμως από εδώ και πέρα το τοπικό αυτοδιοικητικό σκηνικό αρχίζει και καταγράφει κινητικότητα, δεδομένου ότι πλησιάζουμε στην ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών Αρχών και φυσικά της νέας περιφερειακής Αρχής.

Τη 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές Αρχές, και ήδη βρισκόμαστε σε ρυθμό ορκωμοσιών, μιας και τα νέα Δημοτικά Συμβούλια μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια θα πρέπει να έχουν ορκιστεί πριν την ημερομηνία αυτή.

Ήδη λοιπόν έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ τελετών ορκωμοσιών και μάλιστα τις ημέρες αυτές θα έχουμε διαδοχικές ορκωμοσίας από τη δυτική μέχρι την ανατολική πλευρά του νησιού. Η όλη κινητικότητα στην έναρξη της αυλαίας των νέων αυτοδιοικητικών θητειών θα κορυφωθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με τις δημαιρεσίες για την εκλογή των νέων προεδρείων στα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια, όπως και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Αναλυτικότερα, ο «χορός» των ορκωμοσιών των νέων δημοτικών Αρχών άνοιξε με τον Δήμο Αγίου Βασιλείου. Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Σπηλίου η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίου Βασιλείου, υπό τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη.

Σημερα παίρνει «σκυτάλη» ο Δήμος Κισσάμου, όπου η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής Αρχής έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στο Δημαρχείο Κισσάμου.

Αύριο Πέμπτη έχουμε την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (πλατεία Λιονταριών) στις 11 το πρωί, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών.

Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου  

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη , των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων και μελών των Κοινοτήτων του Δήμου Βιάννου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 11:30΄ στο Δημαρχείου Βιάννου .

Το σαββατοκύριακο

«Πλούσιο» από αυτοδιοικητικής ατζέντας θα είναι και το σαββατοκύριακο. Το μεσημέρι του Σαββάτου, στις 12 μ., θα ορκιστεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ), στην περιοχή Τρυπητός Σητείας, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, την Κυριακή, στις 8 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, των προέδρων και των μελών των Συμβουλίων Κοινοτήτων.

Στις 8 Σεπτεμβρίου δημαιρεσίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ως είθισται, κατά το ξεκίνημα κάθε νέας αυτοδιοκητικής θητείας παρουσιάζουν οι δημαιρεσίες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του νέου θεσμικού πλαισίου, η σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων για την εκλογή των προεδρείων τους πρέπει να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών Αρχών.

Αυτό θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι δημαιρεσίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

 

mesaralive.gr  21 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ