Παγκρήτιο συλαλλητήριο κτηνοτρόφων σήμερα

neakriti.gr  01 March, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Παγκρήτιο συλαλλητήριο κτηνοτρόφων σήμερα

Όλα έτοιμα για ένα μεγάλο - όπως το περιμένουν οι διοργανωτές του - συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων της Κρήτης, με τόπο προσυγκέντρωσης το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο και ώρα έναρξης της συνάντησής τους στις 11:30 το πρωί, σήμερα Τετάρτη 1η Μαρτίου. Επιτόπου, ανάλογα και με τη συμμετοχή του κόσμου, θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή, για την κατάληξη της μηχανοκίνητης πορείας, με βασικότερο ζήτημα τη "σφαγή" των κοινοτικών κονδυλίων σε βάρος της κρητικής αιγοπροβατοτροφίας και συνολικότερα της παραγωγής των κρητικών προϊόντων, μετά την τεράστια αδικία που είχε η Κρήτη και στην προηγούμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική!

«Όποιος αισθάνεται ότι όλα πάνε καλά στον πρωτογενή τομέα, τον καλούμε να... μείνει στο καφενείο και στον καναπέ του», είναι το μήνυμα που στέλνει  ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Τζουλιαδάκης.

Πάντως, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, τα μηνύματα μέχρι και σήμερα που λήγει ο Φλεβάρης, είναι καλά και δείχνουν ότι συμμετοχή του κτηνοτροφικού κόσμου θα είναι μεγάλη. Μάλιστα, το συλλαλητήριο έχει βρει συμπαραστάτες και συνεταιριστικές οργανώσεις του νησιού, που έχουν συμβάλλει οικονομικά στην οργανωτική προσπάθεια. Για τη διοργάνωσή του, εδώ και αρκετές ημέρες οι κατά τόπους κτηνοτροφικοί σύλλογοι ενημερώνουν τα μέλη τους στα χωριά και ζητούν τη μαζική συμμετοχή τους.

«Εδώ και δέκα μέρες, έχουμε στείλει τα αιτήματά μας, τόσο προς τους συναρμόδιους υπουργούς όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θα έπρεπε να είχαν απαντήσει. Δείχνουν αδιαφορία για τον αφανισμό της κρητικής κτηνοτροφίας. Και η απάντηση μας, λοιπόν, αύριο, θα είναι ανάλογη προς αυτούς»... Αυτό ξεκαθάρισε ο Γιώργος Τζουλιαδάκης και πρόσθεσε ότι το συλλαλητήριο θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, αλλά αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την κεντρική εξουσία, θα είναι μόνο η αρχή...

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν επίσης μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΣΔΕ, λύσεις στα ζητήματα των δασικών χαρτών, ουσιαστική ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων και να σταματήσουν να "χορεύουν" σε βάρος τους τα funds, προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, την καταβολή απευθείας στους ίδιους του μεταφορικού ισοδύναμου και άλλα.

 

neakriti.gr  01 March, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα