Πακέτα ανθρωπιάς και αγάπης από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών

  24 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πακέτα ανθρωπιάς και αγάπης από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών

Με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μοιράστηκαν από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 40 πακέτα αγάπης με τρόφιμα σε οικογένειες που η κρίση έχει μπει πλέον για τα καλά στα σπίτια τους.

Η επιλογή των οικογενειών έχει πραγματοποιηθεί έπειτα από την διαπίστωση της πραγματικής οικονομικής δυσχέρειας στην οποία βρίσκονται, την ευπάθεια και ιδιαίτερα σε όσες οικογένειες έχουν μικρά παιδιά.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και κάθε πακέτο περιείχε είδη διατροφής μακράς διάρκειας συνολικού βάρους 25 κιλών περίπου για κάθε οικογένεια.

Μοιράστηκαν επίσης Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα , δωρεά αρτοποιείων της περιοχής που στηρίζουν το έργο του ΕΕΣ και για τους οποίους θα γίνει εκτενής αναφορά αργότερα αλλά και παιχνίδια για όλα τα παιδάκια των οικογενειών.

Η συλλογή τροφίμων σε συνεργασία με τα σχολεία του Δ. Φαιστού.

Με συμμάχους στην ενέργεια αυτή όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φαιστού οι οποίοι κινητοποίησαν τους μαθητές στο να προσφέρουν και να συνεισφέρουν έμπρακτα στην κοινωνία μας έγινε και αυτή η διανομή πραγματικότητα.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΕΣ Μοιρών καθώς σε κάθε σχολείο ζητήθηκε και απο διαφορετικό είδος τροφίμων και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά για άλλη μια φορά εντυπωσιακό.

Όραμα

Η διανομή τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, μια πρωτοβουλία που οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών επιθυμούν να μπορεί να γίνεται κάθε δίμηνο, κάτι το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία τα δύο τελευταία χρόνια, ώστε να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας, να προσφέρουν χαρά και να ανακουφίσουν έστω και σε ένα βαθμό οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Έκκληση

Λόγω του ότι οι ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται, η ανάγκη να παρέχεται τέτοιου είδους βοήθεια σε οικογένειες είναι επιτακτική και για να μπορέσει να συνεχιστεί αυτή πρωτοβουλία και σε πιο μεγάλη συχνότητα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών καλεί όλους να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν, προσφέροντας ο καθένας από το υστέρημα του έστω και κάτι λίγο, το οποίο για κάποιον άλλο να είναι τεράστιο. 

Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών στο [email protected] και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις 7:30 το βράδυ. 

 

  24 December, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ