Πακετάκια κοτόπουλου με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια

Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
150γρ. κατσικίσιο τυρί, χοντροκομμένα
6 μανιτάρια μέτρια, ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αφαιρείτε το μεσαίο κόκαλο από τα στήθη του κοτόπουλου και χωρίζετε το καθένα σε 4 κομμάτια. Χαράζετε τα κομμάτια στα πλαϊνά έτσι ώστε μα δημιουργηθεί μια «τσέπη». Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σβήνετε με 2 κουταλιές σούπας από το λευκό κρασί και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο και προσθέτετε το τυρί, το σχοινόπρασο και τη φρυγανιά. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη γέμιση σε 2 μερίδες.
Γεμίζετε τις «τσέπες» των φιλέτων με τη γέμιση και τα τυλίγετε σε 2-3 μεριές με σπάγκο έτσι ώστε να γίνουν σαν πακετάκια. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και κρασί. Ψήνετε τα πακετάκια στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην κολλήσουν στο ταψί.
Δείτε επίσης
- Πώς αντιμετωπίζουμε την ηλίαση;
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Π.Ο.Υ.: ζητά «φόρο υγείας» σε ζαχαρούχα ποτά, αλκοόλ και καπνό
- Η νέα «τρόικα» που ελέγχει την Ελλάδα – Το Ευρωπαϊκό «μάτι» πάνω από 4+1 περιπτώσεις
- ΟΠΕΚΕΠΕ: νέο μοντέλο- Πρώτα έλεγχος, μετά εκταμίευση