Πανελλήνιες 2023: Νωρίτερα οι βάσεις, που θα πέσουν, που θα ανέβουν

  13 June, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πανελλήνιες 2023: Νωρίτερα οι βάσεις, που θα πέσουν, που θα ανέβουν

Καθώς οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν επηρεάστηκαν από την προεκλογική περίοδο, η βαθμολόγηση συνεχίζεται και οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις εκλογές και το πιθανότερο, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, λίγο πριν από το τέλος Ιουνίου. Οι δε βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος νωρίτερα από άλλες χρονιές, προς το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι καθώς τα θέματα σε όλα τα μαθήματα των πανελλαδικών είχαν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα περσινά, δεν αναμένεται οι βαθμολογίες να έχουν μεταβολές. Το ίδιο και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Οι βάσεις

Σε ό,τι αφορά τις βάσεις, αναμένεται να κινηθούν επίσης στα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, αναφέρουν Τα Νέα.

Οι βάσεις στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών Επιστημών) δεν αναμένονται σοβαρές μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Οι περιζήτητες σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, κ.λπ. θα διατηρήσουν το σχεδόν ίδιο εισιτήριο εισαγωγής, με μικρές αυξομειώσεις. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά.

Οι βάσεις στο 2ο πεδίο (Θετικών Επιστημών) δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι βάσεις 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων που διεκδικούν μια θέση στις Ιατρικές και άλλες υψηλόβαθμες Σχολές, αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης αλλά όχι μακριά από τα περσινά επίπεδα. Αιτία είναι η δυσκολία στο μάθημα της Βιολογίας.

Οι βάσεις στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), αναμένονται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, με μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες και μικρή άνοδος στις υψηλές.

 

  13 June, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα