Πανελλήνιες ξανά..;

Γιάννης Συκιανάκης - Φοιτητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Αθηνών  06 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Πανελλήνιες ξανά..;

Φωτο: xenesglosses.eu

Είναι δύσκολες εκείνες οι μέρες που αντιλαμβάνεσαι πως οι κόποι, ο ιδρώτας σου, τα ατελείωτα ξενύχτια, οι άπειρες μαθηματικές συναρτήσεις που έλυνες το πρωί στις 6 δεν καρπώθηκαν.

Ο κολλητός σου ταξιδεύει στην Αθήνα για το νέο του φοιτητικό σπίτι και εσύ βρίσκεσαι σ' ένα αδιέξοδο που μάταια σε κατακλύζει αλλά -ίσως- δικαιολογημένα.

Ο θεσμός των Πανελλήνιων εξετάσεων έχει «τερατοποιηθεί» τόσο από το σύστημα παιδείας όσο και από εμάς τους ίδιους (γονείς και μαθητές).

Η αποτυχία σηματοδοτεί για κάποιους το τέλος του κόσμου και την παύση για όνειρα και ελπίδες.

Και όπως είπα ίσως αυτό οφείλεται σ' εμάς που συμπεριφερόμαστε σαδιστικά βλέποντας την αποτυχία του «άλλου» έναντι της  δήθεν δικής μας επιτυχίας.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα πώς να μην αισθάνεται έτσι ένας υποψήφιος που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα μόρια, που δεν κατάφερε να τυποποιήσει τη σκέψη του, που δεν κατάφερε να λειτουργήσει ρομποτικά και μηχανικά.

Δεν είναι λίγο οξύμωρο τι λέτε; Λογικά δεν θα έπρεπε οι εξετάσεις αυτές να αποδεικνύουν την πνευματική και την ηθική βελτίωση 18χρονων οι οποίοι είναι σε θέση να σκέφτονται κριτικά και λακωνικά;

 

Μάλλον το τελείως αντίθετο πραγματοποιείται αν αναλογιστούμε τον τρόπο εξέτασης  των υποψηφίων. Η λεγόμενη «παπαγαλία» χαρακτηρίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, καθώς οι μαθητές οφείλουν να μάθουν αυτολεξεί  πληροφορίες, ημερομηνίες  και ονόματα χάνοντας την ουσία της μάθησης.

Σ' αυτές τις ψυχρές και απρόσωπες συνθήκες ένας υποψήφιος πρέπει να «αναγεννηθεί» από τις στάχτες τους, τους χαμένους κόπους, τα τραυματισμένα όνειρα του.

Με αφορμή αυτό θα ήθελα να δώσω στους υποψήφιους που πρόκειται να ξαναδώσουν κάποια tips για να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα.

 

• Βάλε στόχους.

Διοργάνωσε ένα πρόγραμμα ευέλικτο και έξυπνο! Πάντα να αφήνεις 1-2 ώρες για χαλάρωση.

 

• Άφησε το παρελθόν πίσω!

Δεν μένεις στην αποτυχία αλλά στην ερχόμενη σου επιτυχία.

 

• Μάθε να διαχειρίζεσαι το περιττό άγχος!

Η θετική σκέψη και διάθεση βοηθάει τόσο στη διάρκεια του διαβάσματος όσο και στην απόδοση σου.

 

• Συχνές επαναλήψεις..!

Τσέκαρε την μνήμη και τις δυνατότητες του εγκεφάλου σου.

 

• Καλλιέργησε την αυτοπεποίθηση σου!

Είναι πλέον γνωστό πως η επιτυχία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πίστη στον εαυτό μας!

 

Αν και βάρβαρες οι μέρες αυτές οφείλεις να βρεις το χαμένο σου κουράγιο και να φορτώσεις τις μπαταρίες σου για ένα νέο ξεκίνημα!

Άλλωστε κανείς δεν είπε ότι η Ζωή είναι δίκαιη αλλά ούτε και άσχημη.

 

Γιάννης Συκιανάκης - Φοιτητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Αθηνών  06 September, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα