Πάνω από 20 εκ ευρώ στους δήμους μέσα στο 2018

mesaralive.gr  21 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Πάνω από 20 εκ ευρώ στους δήμους μέσα στο 2018

Συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής μέσα στο τρέχον έτος από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους του Νομού Ηρακλείου, καλύπτοντας σημαντικές τοπικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, στους αναλυτικούς πίνακες που ακολουθούν καταγράφονται αναλυτικά τα ποσά ανά δήμο και με βάση το πρόγραμμα (πχ. «Φιλόδημος» ή ΑΚΣΙΑ) και τους σκοπούς για τους οποίους δίνονται κάθε φορά κατά την τρέχουσα χρονιά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι οι ανάγκες που καλύπτονται σχετίζονται είτε για την εξόφληση βασικών υποχρεώσεων των δήμων, είτε για έργα συντήρησης πχ. σχολικών κτιρίων ή αύλειων χώρων, είτε για την προμήθεια μηχανημάτων, είτε για την αποκατάσταση ζημιών από κακοκαιρία -  δηλαδή για μια σειρά από πολύ κομβικές και αναγκαίες επεμβάσεις που αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία του Νομού Ηρακλείου.

Πριν τη λήξη του έτους, ξεχωρίζει η καταγραφή των ποσών στο Δήμο Ηρακλείου για το ζήτημα της ύδρευσης-αποχέτευσης που αφορά το μεγάλο έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου της ύδρευσης στην πόλη του Ηρακλείου – έργο που έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως «στρατηγικής σημασίας» -  και για το οποίο από την πρώτη στιγμή έχει δοθεί αγώνας για να «ξεκλειδωθούν» σημαντικά κονδύλια και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια.

 

mesaralive.gr  21 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα