Πάνω από 200 δρομείς συμμετείχαν στον 2ο Αγώνα Δρόμου Φαιστού

mesaralive.gr  23 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πάνω από 200 δρομείς συμμετείχαν στον 2ο Αγώνα Δρόμου Φαιστού

Φώτο: mesaralive

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαϊου 2016 ο 2oς αγώνας δρόμου Φαιστού. Πάνω από 200 δρομείς έτρεξαν σε απόσταση 9 περίπου χλμ. σε μία αγαπημένη διαδρομή, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, διασχίζοντας τα παραδοσιακά χωριά Άγιος Ιωάννης - Καμηλάρι και καταλήγοντας στα καταγάλανα νερά της παραλίας του Καλαμακίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί της Κυριακής με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη θέση τους στο σημείο εκκίνησης. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων από όλη την Κρήτη, με αποτέλεσμα ο 2ος αγώνας δρόμου Φαιστού, να συγκεντρώσει πλήθος από συμμετοχές. Ενώ οι δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιστορική διαδρομή μέσα από παραδοσιακά χωριά της περιοχής μας.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 2ος αγώνας δρόμου Φαιστού ήταν μια πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας  Καμηλαρίου με τη συνεργασία του Δήμου Φαιστού, το Σύλλογο Επαγγελματιών Καλαμακίου – Καμηλαρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμηλαρίου - Καλαμακίου. Η διοργάνωση και ο συντονισμός της όλης προσπάθειας ήταν επιτυχής και αυτό οφείλεται, στην καλοπροαίρετη προσπάθεια των φορέων των τοπικών κοινοτήτων Αγ. Ιωάννη –Καμηλαρίου –Καλαμακίου, αλλά και των απλών Δημοτών που στήριξαν αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

   Οι τερματισμοί άρχισαν λίγο μετά τις 9:30 π.μ. με τον Νικόλαο Καμπιτάκη  να τερματίζει πρώτος με χρόνο 31 λεπτά δεύτερος, ακολούθησε ο Εμμανουήλ Φιλιππάκης με χρόνο 34 λεπτά,  ενώ τρίτος ήταν ο Ανδρέας Κούφαλης με χρόνο 35 λεπτά.

   Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή, με τους δρομείς να καταφθάνουν και να αμείβονται από την απλόχερη φιλοξενία των ντόπιων της περιοχής, αλλά και το ζεστό χειροκρότημα των θεατών που θαύμασε την προσπάθεια τους.

   Στο Σημείο τερματισμού παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου κ. Νικολακάκης  Ιωάννης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα παιδείας και αθλητισμού κ. Ξηρουδάκης Ιωάννης κ.α. Ο κ. Ξηρουδάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την εκκίνηση του αγώνα, τόνισε ότι πρέπει να αγκαλιάζουμε και να στηρίζουμε προσπάθειες όπως αυτή, οι οποίες προάγουν τον αθλητισμό και προβάλουν την ιστορία και την ομορφιά του τόπου μας. Ενώ όλοι μαζί έδωσαν την υπόσχεση ο 2ος αγώνας δρόμου Φαιστού να καθιερωθεί ως αθλητική δράση στην περιοχή και ευχήθηκαν να επαναλαμβάνεται με επιτυχία και πλήθος συμμετοχών και για τα επόμενα χρόνια.

 

mesaralive.gr  23 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα