Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο-Ένταση τα ξημερώματα στις Καστανιές

  01 March, 2020 ΑΡΘΡΑ
Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο-Ένταση τα ξημερώματα στις Καστανιές

Οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση), έγινε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα.

Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος.

Χθες, Σάββατο κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούςαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα κούτσουρα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά.

Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν ότι όταν θα μπουν στην Ελλάδα θα σκοτώσουν.

Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες. Στη μεθοριακή διάβαση Καστανεών υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 3000 άτομα.

Τουλάχιστον 13.000 μετανάστες κατά μήκος των συνόρων 

Πιεστική είναι η κατάσταση στον Έβρο όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να καταφθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ελπίζοντας να περάσουν προς την Ευρώπη.

Από το βράδυ του Σαββάτου περίπου 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας - Ελλάδας μετά την απειλή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα αφήσει να περάσουν πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, Τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι είναι παρόντες κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των συνόρων.

Με βάση τον ΔΟΜ, ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες βρίσκονται «οικογένειες με μικρά παιδιά».

 

  01 March, 2020 ΑΡΘΡΑ