Παρασύρης: Επίκαιρη ερώτηση για το Φράγμα Πλατύ

  12 November, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παρασύρης: Επίκαιρη ερώτηση για το Φράγμα Πλατύ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ:


Στις 26 Οκτωβρίου 2023, ο Λευτέρης Αυγενάκης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλώνει αναρμόδιος για το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού.
 Η επικαιροποίηση των μελετών κόστους οφέλους, των τευχών δημοπράτησης και η επικαιροποίηση και σύνταξη νέων κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων έχουν ολοκληρωθεί από την 3η Ιουλίου 2023.
 Αναμένεται η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων, ποσού 80 εκ. € με την ΕΙΒ και 80 εκ. € με τη CEB (ποσά χωρίς ΦΠΑ), για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου και τη δημοπράτηση του έργου.
 

Ακολουθεί η δήλωσή μου, ύστερα από τις απαντήσεις των Υπουργείων.
"Από τον Ιούλιο έχει ολοκληρωθεί το έργο του Τεχνικού Συμβούλου για τα τεύχη δημοπράτησης και τα κτηματολογικά διαγράμματα και ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες για την προέγκριση των δανείων, το Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία άλλη ενέργεια για το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού. Τέσσερις ακόμα μήνες αναξιοποίητοι για ένα έργο που έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μας ενημερώνει πως δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για το έργο. Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας, δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων. Επειδή, ήδη, τα χρονοδιαγράμματα που είχαν ανακοινωθεί για το έργο έχουν εκπνεύσει, το Υπουργείο, οφείλει, επιτέλους, να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υπογραφή των δανείων, προκειμένου να γίνει η δημοπράτηση αυτού του σημαντικού για τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία της Μεσαράς αναπτυξιακού έργου. Πόσες αναβολές ακόμα και καθυστερήσεις από το Υπουργείο για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Μεσαρά»
 

 

  12 November, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα