Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην 8η συνεδρίαση (δια περιφοράς) του ΔΣ Γόρτυνας

  03 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην 8η συνεδρίαση (δια περιφοράς) του ΔΣ Γόρτυνας

Την άμεση καταβολή ολόκληρου του …«υπέρογκου» ποσού της αποζημίωσης των …170 ευρώ στους σχολικούς τροχονόμους του δήμου Γόρτυνας για την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας, ζήτησε ο Μιχάλης Μανιαδάκης, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στην πρόσφατη συνεδρίαση (δια περιφοράς) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

"Οι σχολικοί τροχονόμοι, που στο όνομα του «εθελοντισμού», εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς της παροχής ανασφάλιστης εργασίας και με αμοιβές έξω και κάτω από κάθε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (173 ευρώ τον μήνα ως «έξοδα κίνησης»), καλύπτουν εδώ και χρόνια ανάγκες των σχολείων, προσφέροντας ουσιαστική δουλειά και εξασφαλίζοντας να έχουν τα παιδιά ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο, έμειναν απροστάτευτοι από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι νέες γυναίκες, κυρίως νέες μητέρες, που με αυτό το πενιχρό εισόδημα στηρίζουν την οικογένειά τους και στην πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλη εργασία, σε συνθήκες κρίσης έμειναν χωρίς εισόδημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους. Το απαράδεκτο αυτό αντεργατικό καθεστώς, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται χρόνια τώρα, από όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις και από την Τοπική Διοίκηση πρέπει να πάρει τέλος, με την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων με πλήρη δικαιώματα.

Επιπλέον, ο κ Μανιαδάκης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από το άνοιγμα των παιδικών και βρεφικών σταθμών και των σχολείων της Α/θμιας εκπαίδευσης, με τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Τόνισε την ευθύνη της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει την κάλυψή τους, χωρίς να εφαρμόζει την αρχή της «ατομικής ευθύνης» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, αφήνοντας ακάλυπτες τις λαϊκές ανάγκες για χατίρι του κεφαλαίου.

Τέλος, κατήγγειλε για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει τις συνεδριάσεις παρωδία - «δια περιφοράς», γεγονός που παραβιάζει κατάφωρα και απροκάλυπτα τη δυνατότητα συζήτησης- πολιτικής αντιπαράθεσης στη λήψη των αποφάσεων, ενώ από τη μια τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί και από την άλλη υπάρχει η δυνατότητα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σε ανοικτούς ή ευρύχωρους χώρους, τηρώντας όλα τα μέτρα της απαιτούμενης ασφάλειας."

 

  03 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα