Παρέμβαση Μιχελογιαννάκη για τις αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις ακινήτων στην Κρήτη

  24 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Παρέμβαση Μιχελογιαννάκη για τις αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις ακινήτων στην Κρήτη

Η αντίδραση του βουλευτή για όσους καλούνται να επιστρέψουν χρήματα από την απαλλοτρίωση των ακινήτων τους στα έργα Ηρακλείου, Αγίων Δέκα, Καρτερού, Επισκοπής, φράγματος Πλακιώτισσας, παράκαμψης Μαλίων.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, μετά από συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, του επεσήμανε ένα σοβαρό ζήτημα που προκύπτει από την τρέχουσα νομοθεσία και που πρόκειται να προκαλέσει οξύτατα προβλήματα στο άμεσο μέλλον και που αποτελεί κατάφορη αδικία απέναντι στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τρέχουσες διατάξεις του Συντάγματος, όσον αφορά στον προσδιορισμό των αποζημιώσεων από απαλλοτριώσεις. Οι καθυστερήσεις, πέραν του έτους, εκδίκασης των αιτήσεων για οριστικό προσδιορισμό των αποζημιώσεων και οι μειώσεις στην αξία των ακινήτων, στο πέρας του χρόνου, υπολογίζουν τον οριστικό προσδιορισμό σε βάρος των πολιτών και υπάρχουν περιπτώσεις που θα ζητηθούν μεγάλα ποσά επιστροφής της διαφοράς προσωρινής και οριστικής αποζημίωσης.

Τέλος, ο κ. Μιχελογιαννάκης, ζήτησε από τον Υπουργό, να λάβει υπόψη του ότι η ευθύνη σε καμία περίπτωση δεν βαρύνει τους πολίτες, όπως και ότι είναι χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό που έχει πληγεί από την κρίση των τελευταίων ετών, να αρθεί η αδικία, και η τροποποίηση των τρεχουσών διατάξεων του Συντάγματος να προβλέπει ώστε ο οριστικός προσδιορισμός των αποζημιώσεων να ορίζεται προς όφελος του πολίτη.

 

  24 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα