Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για τους εργαζόμενους μαθητές

  10 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για τους εργαζόμενους μαθητές

Ο εργοδότης τους δεν τους χορήγησε άδεια για να δώσουν εξετάσεις

Σε έντονο τόνο αντέδρασε το υπουργείο Παιδείας στην είδηση της μη συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2019 υποψηφίων του Εσπερινού Λυκείου των Χανίων.

«Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων», αναφέρει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση. «Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις», επισημαίνεται.

Τέλος, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι «το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

Ντροπή και οργή

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη αντίδρασή της είχε εκφράσει και η Λυκειάρχης του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων μιλώντας στο zarpanews.gr μόλις έμαθε το λόγο που μαθητές δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες 2019.

«Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα θα τα κατάφερναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους» τόνισε η κυρία Σαρρή.

Και συνέχισε: «Πλέον το να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές που γίνονται μόνο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς… Χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση, που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα υγείας και να πάνε να δώσουν στην Αθήνα. Εδώ δεν μπόρεσαν να πάνε στα Χανιά».

 

  10 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα