Παρουσίασε την 4η χρονιά γευσιγνωσίας ο Γιώργος Βιτώρος στον Πύργο Μονοφατσίου!

mesaralive.gr  03 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρουσίασε την 4η χρονιά γευσιγνωσίας ο Γιώργος Βιτώρος στον Πύργο Μονοφατσίου!

φωτο:mesaralive.gr

Με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πραγματοποιείται η «4η Πολιτιστική Εβδομάδα στον Πύργο Μονοφατσίου», από 2 έως 6 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Πύργου Μονοφατσίου με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Χθες ξεκίνησε η πρώτη μέρα της εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκαν οι μαγειρικές των χωριών της περιοχής ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο Γιώργος Βιτώρος .

Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του στο facebook τα εξής :

"Μόλις γύρισα σπίτι μου από τον Πύργο Μονοφατσίου, όπου παρουσίασα την υπέροχη εκδήλωση για την γευσιγνωσία που για 4η χρονιά, οργανώθηκε εφέτο. Πήραν μέρος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών ΠΥΡΓΟΥ - ΧΑΡΑΚΑ - ΛΙΓΟΡΤΥΝΟΥ - ΠΑΡΑΝΥΜΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ. Γυναίκες από τα παραπάνω χωριά, μαγείρεψαν και πρόσφεραν στον κόσμο τα εδέσματα εντελώς δωρεάν, κάτι που πρώτη φορά είδα στη Κρήτη!!!!ΜΠΡΑΒΟ χίλιες φορές που σ` αυτή τη μαύρη κρίση που περνάμε, οι μικρές τοπικές κοινωνίες βρίσκουν τρόπους να σφυρηλατήσουν δεσμούς αγάπης και φιλίας και να περάσουν έτσι το μήνυμα πως μόνο ενωμένοι μέσα από πολιτιστικές δράσεις θα ξαναβρούμε το δρόμο μας.

Παρών ο δημιουργός πριν 4 χρόνια της ''γευσιγνωσίας'' τέως Πρόεδρος του Συλλόγου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμ.Καπετανάκης, η επίσης Δημοτική Σύμβουλος κ.Μαρία Καλαθάκη, οι λυράρηδες Μανόλης Παπαδάκης ή ''Μανιάς'' και Γιώργης Λουλάκης ή ''Γιαχνής'' και πλήθος κόσμου.

Σέβη Λασκαρέλια, Πρόεδρε του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου, συγχαρητήρια για την όμορφη βραδυά σ` εσένα και στο Διοικητικό σου Συμβούλιο αλλά και στους Προέδρους και τα Δ.Σ. των άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ - 3-8-2015 "

 

mesaralive.gr  03 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ