Παρουσιάστηκε η Α΄ φάση της μελέτης πεζοδρόμων Τυμπακίου (ΦΩΤΟ)

mesaralive.gr  28 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Παρουσιάστηκε η Α΄ φάση της μελέτης πεζοδρόμων Τυμπακίου (ΦΩΤΟ)

Φώτο: mesaralive

Την Α΄ Φάση της Μελέτης που αφορά τη «Διαμόρφωση πλέγματος Πεζοδρόμων Πλατείας Αγοράς Τυμπακίου», παρουσίασε χθες το βράδυ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Τυμπάκι, το μέλος της μελετητικής ομάδας Αρχιτέκτων Πολεοδόμος κ. Μανώλης Τζανάκης.

Το κάλεσμα για την ενημέρωση των φορέων και των  δημοτών της πόλης του Τυμπακίου   έκανε ο Ο Δήμος Φαιστού –Δημ. Κοιν. Τυμπακίου.

Όπως τονίστηκε πρόκειται για την πρώτη φάση της μελέτης , ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερωτικές συναντήσεις, ενώ το θέμα θα έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού. Σε γενικές γραμμές και όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η περιοχή  μελέτης περιλαμβάνει 1,5 χιλιόμετρο περίπου στον κεντρικό δρόμο αλλά και πεζοδρομήσεις.  Πρόκειται για το αρχικό στάδιο της μελέτης γι΄ αυτό το λόγο καλέστηκαν φορείς και δημότες προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους ή και τις ιδέες τους οι οποίες καταγράφηκαν από τον μελετητή. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τέθηκε προβληματισμός από παρευρισκόμενους δημότες αλλά και τον Αντιδήμαρχο Τυμπακίου  κ. Νίκο Παπουτσάκη,  για  το κυκλοφοριακό στο κέντρο του Τυμπακίου. Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η  Νότια παράκαμψη του Τυμπακίου, αλλά και το θέμα της Βόρειας παράκαμψης που μπορεί να αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε για την βόρεια παράκαμψη ότι η μελέτη της βρίσκεται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης.

Μεταξύ άλλων, μέσα από τον αστικό σχεδιασμό που προβλέπει η μελέτη, η Λεωφόρος  Κόκκινου Πύργου επανασχεδιάζεται σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τεχνικές προδιαγραφές ως αστικός δρόμος ήπιας κυκλοφορίας όπου η αστικοποίησή του θα επιτρέψει:

  • «σχεδιασμό για όλους» για την οργάνωση ήπιων μορφών βιώσιμης κινητικότητας
  • Γραμμική ανάπτυξη διαβάσεων πεζών ως συνέχεια του πεζοδρομίου
  • Δημιουργία ειδικών θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ καθώς και όδευσης τυφλών κατά μήκος του πεζοδρομίου
  • Υπογειοποίηση δικτύων τεχνικής υποδομής (ΔΕΗ-ΟΤΕ)
  • Ζώνη αστικού πρασίνου παράλληλη με το πεζοδρόμιο δεντροφυτεύσεις
  • Κατάλληλος αστικός εξοπλισμός υπαίθριος φωτισμός για την περαιτέρω αναβάθμιση της κεντρικής περιοχής σε λειτουργικό  όσο και σε αισθητικό επίπεδο

 

mesaralive.gr  28 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα