Καθαρό νερό αρχές του 2017 σε όλο το Δήμο. Παρουσίαση μεθόδου στο Τυμπάκι (Φωτορεπορτάζ)

mesaralive.gr  16 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Καθαρό νερό αρχές του 2017 σε όλο το Δήμο. Παρουσίαση μεθόδου στο Τυμπάκι (Φωτορεπορτάζ)

Φώτο: mesaralive

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Τυμπάκι η μέθοδος που βελτιστοποιεί το νερό και το κάνει κατάλληλο για κατανάλωση.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Υδραγωγείο Τυμπακίου, από ειδικό επιστήμονα του οργανισμού «Water for people and Peace», με τον οποίο συνεργάζεται το Δήμος Φαιστού. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Δήμο Φαιστού και όπως όλοι γνωρίζουν, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού είναι η ποιότητα του πόσιμου νερού. «Η πρόσβαση του κάθε ανθρώπου σε υγιές, ασφαλές πόσιμο νερό είναι δικαίωμα ζωής  και είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα ο Δήμος μας προσπαθεί να διασφαλίσει για τους Δημότες του.
Ο Δήμος Φαιστού  ανέπτυξε συνεργασία με τον οργανισμό «Water for people and Peace», με σκοπό να βελτιστοποιήσει την ποιότητα του νερού της περιοχής ώστε αυτό να γίνει κατάλληλο για κατανάλωση. 
Όλα αυτά με τη χρήση εξειδικευμένης  &  υψηλής μορφής τεχνολογίας, η οποία βασισμένη στην Βιοτεχνολογία, καταστρέφει ιούς, μικρόβια και παθογόνα στοιχεία, αφαιρεί από το νερό τα βαρέα μέταλλα, νιτρικά, αρσενικό, δεν απαιτεί αλλαγή φίλτρων και μεμβρανών αναλώσιμων και με ελάχιστο λειτουργικό κόστος» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου για την συνεργασία του με τον συγκεκριμένο οργανισμό!

Το έργο χρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ, ενώ το ζητούμενο είναι να καλυφθεί ολόκληρος ο Δήμος Φαιστού, ενώ τονίζεται πως όπου υπάρχουν προβλημματικά δίκτυα, θα αντικατασταθούν. Σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα του αντιπροσώπου της εταιρίας, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ολόκληρο τον Δήμο Φαιστού μέχρι τις αρχές του 2017, οπότε και όλος ο Δήμος Φαιστού θα έχει καθαρό και πόσιμο νερό

 

 

mesaralive.gr  16 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα