Πάσχα: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για ενδεχόμενες μετακινήσεις εκτός νομού

  22 April, 2021 ΑΡΘΡΑ
Πάσχα: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ για ενδεχόμενες μετακινήσεις εκτός νομού

Με μπλόκα και ελέγχους παντού σχεδιάζει η κυβέρνηση να αποτρέψει την μετακίνηση εκτός νομού κατά την περίοδο του Πάσχα. Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και αυτή μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο από μαζικές μετακινήσεις πολιτών στα χωριά τους την περίοδο του Πάσχα. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε χθες (21/4) από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή 23 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα ισχύουν ανά την Επικράτεια την Μεγάλη Εβδομάδα.

Οπως μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στο OPEN TV, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών έχει αποφασιστεί να στηθούν μπλόκα από την ΕΛ.ΑΣ σε Εθνικές Οδούς αλλά και σε άλλους δρόμους ανά την Επικράτεια, για να ελέγχονται όλες οι μετακινήσεις, ακόμα και οι εικονικές. Σημειώνεται πως αρκετοί συμπολίτες μας, την περίοδο του lockdown, πολλοί συμπολίτες μας με πρόσχημα τη συγκομιδή καρπών, η χαλασμένου εξοχικού μεταβαίνουν στα χωριά τους. Από την κυβέρνηση σημειώνουν πως αυτές οι «εικονικές» μετακινήσεις θα ελέγχονται και για τους παραβάτες θα υπάρχουν πρόστιμα. 

Υπενθυμίζεται πως τις καθημερινές ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας δεν προβλέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο με αποστολή SMS στο 13033, ισχύουν δηλαδή οι περιορισμοί του lockdown. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα εξακολουθούν να επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές αυτές γίνονται μόνο για επίσκεψη σε καταστήματα για αγορές και σε κομμωτήρια.

 

  22 April, 2021 ΑΡΘΡΑ