ΠΑΣΟΚ -Eκλογές: Πάνω από 50.000 στις κάλπες

  08 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
ΠΑΣΟΚ -Eκλογές: Πάνω από 50.000 στις κάλπες

Περίπου 50.000 πολίτες- μέλη του Κινήματος Αλλαγής είχαν ψηφίσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Χαριλάου Τρικούπη, έως τις 2 το μεσημέρι στα εκλογικά κέντρα που δεν είναι ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένα με τα κεντρικά μέσω tablet, προκειμένου να εκλέξουν τα περιφερειακά όργανα του Κινήματος και τους συνέδρους του επικείμενου Συνεδρίου που ανοίγει τις εργασίες του την μεθεπόμενη Παρασκευή, 20 Μαΐου.

Παράλληλα τα μέλη του ΚΙΝΑΛ ψηφίζοτυν και για την ονομασία του κόμματος, καθώς και για το σύμβολό του, έχοντας να διαλέξουν ανάμεσα σε δυο προτάσεις:

Τη σημερινή ονομασία και το σύμβολο (Κίνημα Αλλαγής- ΚΙΝΑΛ) και
Την ονομασία που αναμένεται να επικρατήσει, δηλαδή ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κι επιστροφή του πράσινου ήλιου ως συμβόλου του τρίτου σε δύναμη κόμματος της ελληνικής Βουλής.

Tι δήλωσε ο Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε περίπου στη μια το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, όπου συνομίλησε με τα μέλη του Κινήματος τα οποία προσέρχονται στις κάλπες από το πρωί για την επιλογή του ονόματος της παράταξης, τους αντιπροσώπους στο επικείμενο συνέδριο, τα μέλη στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

Αμέσως μετά την ψήφο του, ο κ Ανδρουλάκης δήλωσε: «Καλώ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, που πίστεψε και πιστεύει στην δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης.  Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτούς που έδωσαν τον αγώνα σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημα μας. 

Σήμερα με τη συμμετοχή σας δίνεται εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μας προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα, θεσμικό προοδευτικό, δημοκρατικό που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».  

Συνέδριο στις 20 Μαΐου

Το ΚΙΝΑΛ μετά τη σημερινή ψηφοφορία διοργανώνει το Συνέδριό του στις 20 Μαΐου, όπου εκεί ο κ. Ανδρουλάκης θα θέσει τα δικά του πολιτικά κι εκλογικά διλήμματα στους πολίτες, θα διατυπώσει την πολιτική πλατφόρμα του κόμματος από τώρα έως τις επόμενες εκλογές, ενώ θα ασκήσει -όπως επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος- αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική.

Επ’ αυτού ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κρατήσει τις γνωστές ισορροπίες -ασκώντας παράλληλα κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται και η αξιωματική αντιπολίτευση-  προκειμένου να μην δώσει την αίσθηση ότι εγκαταλείπει την στρατηγική της πολιτικής του αυτονομίας.

Το βράδυ αναμένεται η τελική αποτίμηση της σημερινής πολιτικής πρωτοβουλίας του κ. Ανδρουλάκη, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από το μέγεθος της συμμετοχής των μελών του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έσπευσε να προσδιορίσει πού τοποθετεί τον πήχη, ώστε να μην υπάρχουν ανεδαφικές προσδοκίες και η τελική εικόνα να μην απογοητεύσει. Μιλώντας την Πέμπτη στην τηλεόραση του Kontra τόνισε ότι είναι φυσιολογικό να προσέλθουν αρκετά λιγότεροι από τους 270.000 που είχαν προσέλθει τον περασμένο Δεκέμβριο για την εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε να κάνει λόγο για τον αριθμό των πολιτών που θα τον ικανοποιεί στη σημερινή ψηφοφορία, ωστόσο είναι σαφές ότι την αποσυνέδεσε από τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου για να μην δημιουργηθούν λαθεμένες εντυπώσεις. 

 

  08 May, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα