ΠΑΣΟΚ: Το κλίμα… άλλαξε και ο Ανδρουλάκης έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

  31 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
ΠΑΣΟΚ: Το κλίμα… άλλαξε και ο Ανδρουλάκης έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Πλήρως διαφορετικό είναι πλέον το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της πρότασης δυσπιστίας. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει σημείο κλειδί για το κόμμα, κάτι που μάλιστα ομολογούν και πράσινα στελέχη, τα οποία στέκονται κριτικά απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι φάνηκε πως ο δεύτερος πόλος είναι το ΠΑΣΟΚ κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας και την δημοσκοπική άνοδο στις επόμενες μετρήσεις.

Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη

Επίσης, σημαντικό θεωρείται ότι το κλίμα εσωστρέφειας που είχε δημιουργηθεί μετά το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια αποτελεί -τουλάχιστον προς ώρας- παρελθόν. Η συνοχή, εξάλλου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτελεί ένα στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια ορισμένων βουλευτών.

Σε κάθε περίπτωση, στα ηγετικά κλιμάκια ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίζουν να πιέζουν την κυβέρνηση για απαντήσεις. Προς τούτο θυμίζουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στον Άρειο Πάγο όπου κατέθεσε αναφορά με αιτητικό τη διερεύνηση και ποινική αξιολόγηση των καταγγελλομένων σε δημοσιεύματα για τα ηχητικά του ΟΣΕ. «Δεν λάβαμε απαντήσεις στη Βουλή από τον κ. Μητσοτάκη στο ερώτημα ποιος ήταν εκείνος που την ώρα που η χώρα θρηνούσε -ούτε πέντε ώρες μετά την τραγωδία- είχε την ψυχραιμία και το σχέδιο να πάρει τους διαλόγους από τον ΟΣΕ, να τις μοντάρει και να τις δώσει σε φιλικά μέσα ενημέρωσης», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο δρόμος προς τις Eυρωεκλογές

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σίγουρα μπορεί να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία την μάχη των ευρωεκλογών. Ήδη ένα μέρος του ψηφοδελτίου έχει ανακοινωθεί και το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά και τα υπόλοιπα ονόματα, με τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη να περιμένει τις τελικές αποφάσεις. Θυμίζουμε ότι αρκετοί βουλευτές, όπως για παράδειγμα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης διαφωνούν με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Την ίδια ώρα, κανονικά προχωρά ο σχεδιασμός και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Κυριακή 7 Απριλίου θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα συζητηθεί πολιτικό σχέδιο προς τις ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ θα γίνει γνωστό και το υπόλοιπο μέρος του ευρωψηφοδελτίου, πέρα από τους ήδη 8 που έχουν πάρει επίσημα το χρίσμα (Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Τσουκαλάς, Κώστας Χρυσόγονος, Παναγιώτης Δημόπουλος, Ρόζα Βρεττού, Ηλίας Κικίλιας, Ολγα Μαρκογιαννάκη και Μαρία Δαφέρμου). Επίσης, σημειώνεται ότι εν όψει των ευρωεκλογών θα δημιουργηθούν τρεις επιτροπές για τις ευρωεκλογές, το πολιτικό κέντρο, η οργανωτική και η επιτροπή επικοινωνίας.

 

  31 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα