Παύλος Πολάκης: «Το πολυδύναμο στο Τυμπάκι θα λειτουργήσει»

mesaralive.gr  07 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Παύλος Πολάκης: «Το πολυδύναμο στο Τυμπάκι θα λειτουργήσει»

Τα θέματα υγείας που ταλανίζουν την Κρήτη, έφερε με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο κ. Ηγουμενίδης  μίλησε για «ισχυρούς ρουσφετολογικούς μηχανισμούς» τονίζοντας ότι «Εκτός από τις δυσκολίες που πηγάζουν από τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, απέναντί μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα ζόμπι του παρελθόντος». Ο κ. Ηγουμενίδης μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ήταν και αυτό της λειτουργίας του Πολυδύναμου Ιατρείου στο Τυμπάκι, για να απαντήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης «Το πολυδύναμο ιατρείο στο Τυμπάκι θα λειτουργήσει. Προκηρύξαμε και θέσεις γιατρών και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει. Να είστε σίγουρος γι’ αυτό. Όπως λειτούργησε και των Σφακίων, θα λειτουργήσει και το Πολυδύναμο στο Τυμπάκι και να είστε σίγουρος γι’ αυτό. Εγώ δεν πετώ κουβέντες του αέρα».

Η αναφορά στο ΠΠΙ Τυμπακίου

Ο κ. Ηγουμενίδης κατά τη δευτερολογία του  δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα σε μια σειρά από αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας που σκοντάφτουν σε σκοπιμότητες, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπονόμευση της λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Τυμπακίου: «Ποιοι αγνοούν και αγνοούν επιδεικτικά υλοποίηση αποφάσεων της διοίκησης της υγειονομικής περιφέρειας; Ή σε τελική ανάλυση, ο λαός της Μεσσαράς περιμένει μια απάντηση: Ποιος υπονομεύει τη εκφρασμένη βούληση της Κυβέρνησής μας για ουσιαστική λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τυμπακίου;».

Στη δευτερολογία του ο Παύλος Πολάκης ξεκαθάρισε ρητά για το Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου: «Το πολυδύναμο ιατρείο στο Τυμπάκι θα λειτουργήσει. Προκηρύξαμε και θέσεις γιατρών και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει. Να είστε σίγουρος γι’ αυτό. Όπως λειτούργησε και των Σφακίων, θα λειτουργήσει και το Πολυδύναμο στο Τυμπάκι και να είστε σίγουρος γι’ αυτό. Εγώ δεν πετώ κουβέντες του αέρα».

Ενώ σχετικά με την δύναμη του καταρρέοντος ρουσφετολογικού μηχανισμού συμφώνησε λέγοντας ότι: «Υπήρχε πραγματικά μηχανισμός ο οποίος εμπόδιζε την υλοποίηση ή καθυστερούσε την υλοποίηση μιας σειράς αποφάσεων. Με την αλλαγή του διοικητικού μηχανισμού των νοσοκομείων αυτό το πράγμα ομαλοποιείται», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι: «Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα σαν αυτά που λέτε. Για πάνω από έναν και ενάμιση χρόνο μπλοκάρονταν στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετακινήσεις ανθρώπων. Υπήρχαν δυο υπάλληλοι εκεί που προχωρούσαν μόνο αυτούς για τους οποίους τους έπαιρναν τηλέφωνο». Για το ίδιο θέμα τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμα προσπάθειες να μετακινηθούν κάποιοι άνθρωποι από εδώ, από εκεί, γιατί λειτουργεί ακόμα ο μηχανισμός. Έχουμε κόψει τα φτερά αυτού του μηχανισμού».

 

Αναφορά στο ΠΠΙ Τυμπακίου μετά το 9ο λεπτό

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  07 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ