Πειθαρχημένοι οι Κρητικοί - Πάμε καλά

  06 April, 2020 ΑΡΘΡΑ
Πειθαρχημένοι οι Κρητικοί - Πάμε καλά

Για την επιδημία του κορωνοϊού στην Κρήτη μίλησε ο Περιφερειάρχης - Τι είπε για την αγροτική παραγωγή αλλά και τις αντιδράσεις στην...εμφάνιση κρουαζιερόπλοιων

Για την επιδημία του κορωνοϊού στην Κρήτη μίλησε το πρωί της Δευτέρας, στην εκπομπή "Επικοινωνία" της ΕΡΤ1 ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο νησί, στα προβλήματα που δημιουργούνται από την εξάπλωση της πανδημίας στην παραγωγή των αγροτικών προιόντων, ενώ αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα των νοσοκομείων της Κρήτης.

Για το ζήτημα στην παραγωγή, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως έγινε μια τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή με τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπροσώπους παραγωγών από όλο το νησί την για τα κηπευτικά, προκειμένου να υπάρξει μια συνεργασία και να μην καταλήγουν τα προιόντα που δεν διατήθενται στην χωματερή. 

Αναφορικά με το θέμα των κρουσμάτων στο νησί και την ετοιμότητα που υπάρχει, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως "έχει μια πολύ καλή προετοιμασία από την 7η ΥΠΕ.  Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παραμένουν στα 14, Χρειάζεται προσοχή" ενώ τόνισε πως υπάρχει άμεση συνεργασία  μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την αντιμετώπιση των περιστατικών.  Παράλληλα για την γυναίκα ασθενή από την Αργεντινή που νοσεί από κορωνοιό και αποσωληνώθηκε,  ανέφερε πως "πηγαίνει καλύτερα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα".

Την ίδια ώρα, μιλώντας για την αναστάτωση που προκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες όταν εμφανίστηκαν κρουαζιερόπλοια στα νότια παράλια του ν. Ηρακλείου και εν μέσω κορωνοιού , ανέφερε χαρακτηριστικά "Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ότι θα κατέβαινε κάποιος επιβάτης από το πλοίο. Δεν ήταν μια δικαιολογημένη διαμαρτυρία που έγινε" τόνισε και πρόσθεσε οτι "είναι αρμοδιότητα του υπουργείου", επισημαίνοντας ότι " όταν υπάρχει ένας ασθενής πρέπει να πηγαίνει στο κοντινότερο νοσοκομείο".

Τέλος, όσο  αφορά το Πάσχα και τα μετακίνησης,  ο Περιφερειάρχης  Κρήτης ανέφερε οτι "Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας και να μείνουμε σπίτι. Δεν πρέπει να χάσουμε το δάσος για το δέντρο. Πηγαίνει καλά η χώρα μας, πηγαίνει καλά η Κρήτη, να μείνουμε στα σπίτια όπως λένε και οι ειδικοί και να περάσει αυτός ο δύσκολος μήνας"  κατέληξε ο ίδιος.

 

  06 April, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα