Ένα γλυκό ψυγείου με καλοκαιρινά φρούτα
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά
Συστατικά
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.σ. μέλι
- Για τη γέμιση
- 750 γρ. μασκαρπόνε
- 2 λάιμ ξύσμα και χυμό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
- φύλλα μέντας
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια και άλλα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)
Προετοιμασία
1. Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπολ. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στη φόρμα. Το παγώνουμε στο ψυγείο.
3. Βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λάιμ. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά.
4. Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότου. Στρώνουμε την επιφάνεια. Το παγώνουμε για 2 ώρες.
5. Για να σερβίρουμε, λιώνουμε τα μισά φρούτα στο μπλέντερ με την άχνη.
6. Γαρνίρουμε το cheesecake με τα φρέσκα φρούτα και τα φύλλα μέντας. Σε κάθε πιάτο απλώνουμε λίγη σάλτσα φρούτων. Βάζουμε ένα κομμάτι και αχνίζουμε με λίγη άχνη.
Πηγή: Argiro.gr/msn.com
Δείτε επίσης
- EE: «σοβαρή» και «ανησυχητική οπισθοδρόμηση» της Τουρκίας σε δίκαιο και δικαιώματα
- Ο Ζοράν Μαμντάνι εκλέγεται ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
- Βαθαίνει το χάσμα στον παγκόσμιο πλούτο μεταξύ πλούσιων και φτωχών – η απειλή για τη Δημοκρατία
- Τραμπ: Ρωσία και Κίνα κάνουν δοκιμές πυρηνικών όπλων «αλλά δεν μιλάνε γι’ αυτό»
- Υγρός τάφος παραμένει η Μεσόγειος: Πάνω από 1.300 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2025





