Περειφέρεια Κρήτης: Ενίσχυση με 95 εκατ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

  08 February, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Περειφέρεια Κρήτης: Ενίσχυση με 95 εκατ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

Η διαδικασία υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου στην Κρήτη, που άνοιξε το 2021 και ολοκληρώνεται σήμερα (8/2), εντάσσει συνολικά 223 επιχειρήσεις με συνολικό ποσό ενίσχυσης ύψους 95.007.984,72 ευρώ.

Σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε τις αποφάσεις έγκρισης ενισχύσεων για την υλοποίηση 68 νέων επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, συνολικού κόστους 75.291.791,17 ευρώ.

Οι ενισχύσεις αφορούν επιχειρήσεις με τη μορφή της επιχορήγησης και της φορολογικής απαλλαγής για την υλοποίηση των επενδύσεών τους, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 (4ος και 5ος κύκλος της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων, καθώς και 6ος, 7ος κύκλος της Γενικής Επιχειρηματικότητας).

Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι η επιχειρηματική κοινότητα του νησιού αξιοποιεί τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου, παρά το παγκόσμιο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, και τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε σημαντικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και οι υπηρεσίες-τουρισμός.

«Τα νέα επενδυτικά σχέδια θα ενδυναμώσουν την περιφερειακή αναπτυξιακή προοπτική με την ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Κρήτη. Υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις του νησιού μας, πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια με συνεργασία και συμπόρευση θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην υλοποίηση νέων βιώσιμων επενδύσεων. Επίσης, με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο θα δοθούν και άλλες δυνατότητες για αξιοποίηση από την επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης και για την προσαρμογή της στις ανάγκες της σημερινής περιφερειακής, εθνικής και διεθνούς πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Στην υπογραφή των αποφάσεων παραβρέθηκαν η Χρυσή Δασκαλάκη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, η Νεκταρία Καλογιαννάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και η Ειρήνη Νικολιδάκη, προϊσταμένη του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επενδυτών Περιφέρειας Κρήτης.

 

  08 February, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα