Περιπέτεια με αίσιο τέλος για σκάρα που βρέθηκε στις Φλαθιάκες

mesaralive.gr  11 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Περιπέτεια με αίσιο τέλος για σκάρα που βρέθηκε στις Φλαθιάκες

Φωτο: mesaralive.gr

Περιπετειώδης ήταν η χθεσινή ημέρα για μια σκάρα, ένα άγριο πτηνό που βρέθηκε στις Φλαθιάκες.

 Η περιπέτειά της ωστόσο είχε  αίσιο τέλος, χάρη στην φροντίδα μιας οικογένειας, αλλά και την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων.

Το άγριο πτηνό, περισυνέλεξε οικογένεια από τις Φλαθιάκες η οποία το φρόντισε και κάλεσε αμέσως το Δασονομείο. Το Δασονομείο με τη σειρά του ενημέρωσε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα τοποθετημένο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τυμπακίου κ.   Γιώργο Μεραμβελιωτάκη, ο οποίος σε συνεννόηση με την υπηρεσία του μετέφερε τη σκάρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Όπως λέει μιλώντας στο mesaralive.gr o κ. Μεραμβελιωτάκης «χθες με ειδοποίησε από το Δασονομείο ο κ. Γιάννης Μαθιουλαντωντάκης Δασοφύλακας, ότι είχε βρεθεί μία σκάρα στις Φλαθιάκες. Πήγαμε μαζί εκεί, και είδαμε ότι μια οικογένεια είχε βρει την σκάρα και την φρόντιζε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που έδειξαν τόση ευαισθησία και μάλιστα όχι μόνο φρόντισαν το άγριο πτηνό αλλά έσπευσαν να ειδοποιήσουν και τους αρμόδιους. Καλό θα είναι αν κάποιος βρει ένα άγριο είδος που χρειάζεται περίθαλψη να μας ενημερώνει όπως έκανε αυτή η οικογένεια και μπράβο της».

 Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας,  ενημέρωσε αμέσως την υπηρεσία του και τον Διευθυντή Δασών στο Ηράκλειο και την μετέφερε ο ίδιος με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου το παρέλαβε η κ. Μπαξεβάνη. «Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την κ.  Μπαξεβάνη» λέει ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας προσθέτοντας ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  θα περιθάλψει και θα φροντίσει  την ταλαιπωρημένη σκάρα.

 

mesaralive.gr  11 August, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ