Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο θρυλικός προπονητής Σβεν Γκόραν Έρικσον μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Σουηδός Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε προπονήσει μεταξύ άλλων την Εθνική Αγγλίας, τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λέστερ, τη Ρόμα, τη Φιορεντίνα, τη Μπενφίκα και άλλες, πολλές, ομάδες.
Το συγκλονιστικό μήνυμά του για τον καρκίνο
Ο Σουηδός προπονητής είχε γράψει τεράστια ιστορία στους ευρωπαϊκούς πάγκους και πριν λίγο διάστημα είχε στείλει αποχαιρετιστήριο μήνυμα μέσα από το ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τον τίτλο «Sven».
«Είχα μία καλή ζωή. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα πεθάνουμε, αλλά η ζωή είναι και θάνατος. Πρέπει να μάθεις να το αποδέχεσαι όπως είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος οι άνθρωποι θα πουν, ναι, ήταν καλός άνθρωπος, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό. Ελπίζω να με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε, να χαμογελάτε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, κόσμο, ήταν φανταστικό. Φροντίστε τον εαυτό σας και φροντίστε τη ζωή σας. Και ζήστε τη. Αντίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όταν το όνειρό του έγινε πραγματικότητα
Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον έχει είχε ένα όνειρο που κατάφερε τελικά να εκπληρώσει, πριν φύγει από τη ζωή.
Μετά από πρόταση του Γιούργκεν Κλοπ, κάθισε στον πάγκο της πολυαγαπημένης του Λίβερπουλ στο ματς των Legends των «κόκκινων» με τους αντίστοιχους του Άγιαξ τον περασμένο Μάρτιο με ένα γεμάτο «Άνφιλντ» να τον αποθεώνει και εκείνος να το χαίρεται σαν μικρό παιδί.
Δείτε επίσης
- Super League: Πρεμιέρα με γκέλα για τον ΠΑΟ-Συνέχισαν με νίκες οι Δικέφαλοι (hl)
- Γεωργία - Ελλάδα 53-94: Σπουδαία εμφάνιση και εμφατική νίκη της Εθνικής μπάσκετ
- Κύπρος – Ελλάδα 69-96 Τελικό: «Χαλαρά» δεύτερη νίκη για την Εθνική στο Eurobasket
- Champions League: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην League Phase
- Εurobasket: Ιστορική πρώτη αναμέτρηση και κοινός εθνικός ύμνος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο