«Πλατεία χωρίς σύνορα» με παιχνίδια και πλούσια δράση από τη ΔΡΩ

mesaralive.gr  15 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Πλατεία χωρίς σύνορα» με παιχνίδια και πλούσια δράση από τη ΔΡΩ

Φώτο: mesaralive

Έρχεται κάτι μοναδικό στο Δήμο Φαιστού! Η Πλατεία χωρίς Σύνορα και χωρίς τέλος στη διασκέδαση!

Μια ιδέα των Νεολαίων της Ομάδας ΔΡΩ η οποία υπόσχεται να προσφέρει ατελείωτες συγκινήσεις και κέφι τόσο στους συμμετέχοντες όσο και σε όσους βρεθούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία των Μοιρών!

Η ομάδα ΔΡΩ, ανταποκρινόμενη στο έντονο αίτημα των ομάδων των προηγούμενων ετών για περισσότερη διασκέδαση, δράση και ένταση, μέσω της ύπαρξης δοκιμασιών στα πλαίσια του κυνηγιού, καινοτόμησε δημιουργώντας μια ολόκληρη ημέρα από απίθανα και άκρως διασκεδαστικά παιχνίδια - δοκιμασίες σε μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Όπως προαναφέρθηκε, την  Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Λεωνίδα Κλάδου, στην καρδιά της πόλης των Μοιρών μια σειρά από παιχνίδια - δοκιμασίες επονομαζόμενα ως "Πλατεία χωρίς σύνορα". Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος μπορούν να έχουν από 5 – 10 άτομα ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Η παρουσίαση της «Πλατείας χωρίς σύνορα» πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες όπου το mesaralive.gr βρέθηκε και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από τα άκρως πρωτότυπα παιχνίδια που εμπνεύστηκαν οι νεολαίοι της ΔΡΩ.

1. ΔΡΩντεο

Ομάδες ανά παιχνίδι: 1

Παίκτες: 3

Στο παιχνίδι αυτό, σκοπός κάθε παίκτη, είναι να κρατηθεί πάνω στον ταύρο όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Το άθροισμα των χρόνων των τριών παικτών δίνει το συνολικό χρόνο της ομάδας.

2. Bungee Run

Ομάδες ανά παιχνίδι: 1

Παίκτες: 2 (1 από κάθε φύλο)

Στο παιχνίδι αυτό, συμμετέχουν δύο παίκτες της ίδιας ομάδας, αντίθετου φύλου οι οποίοι είναι δεμένοι με ελαστικά σχοινιά. Κατά μήκος του διαδρόμου βρίσκονται τοποθετημένα σε συγκεκριμένες θέσεις, μικρά σφουγγαράκια διαφορετικών βαθμών (ανάλογα την απόστασή τους από την αφετηρία). Σκοπός των παικτών είναι να μαζέψουν όσα περισσότερα σφουγγαράκια μπορούν ξεκινώντας από το κοντινότερο μέσα στο χρόνο που τους δίνεται. Το άθροισμα των βαθμών από τα σφουγγαράκια που θα μαζευτούν, δίνει το σύνολο των πόντων της ομάδας. Χρόνος παιχνιδιού ανά ομάδα: 1 λεπτό

3. Φούρνος της ΔΡΩ

Ομάδες ανά παιχνίδι: 2 σε συνεργασία

Παίκτες: 4 από κάθε ομάδα

Πρόκειται για ένα παιχνίδι συνεργασίας δύο ομάδων, με 4 παίκτες η καθεμία. 2 παίκτες τροφοδοτούν τα ψωμάκια. 2 άλλοι αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους μετ’ εμποδίων. 1 φούρναρης τα παραλαμβάνει και τα τοποθετεί στο φούρνο και ένας άλλος τα ξεφουρνίζει. 2 παίκτες περιμένουν τα ψωμάκια ώστε να τα ισορροπήσουν ανάμεσα στα χέρια τους. Ο μεγαλύτερος αριθμός από ψωμάκια που έχουν ισορροπήσει δίνει τους πόντους της ομάδας.

4. Jenga XXL

Ομάδες ανά παιχνίδι: 1

Παίκτες: 3 (με κυκλική ροή)

Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι jenga σε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Κάθε παίκτης, αφου πάρει ένα κομμάτι (εκτός της ψηλότερης συμπληρωμένης τριάδας), το τοποθετεί στην κορυφή και συνεχίζει ο επόμενος κατά σειρά παίκτης. Κάθε τουβλάκι που τοποθετείται επιτυχώς δίνει 1 πόντο στην ομάδα. Αν στο τέλος του χρόνου δεν έχει πέσει ο πύργος, η ομάδα κερδίζει 2 επιπλέον πόντους.
Μέγιστος χρόνος παιχνιδιού: 4 λεπτά

5. PAIN-ball

Ομάδες ανά παιχνίδι: 1

Παίκτες: 2

2 παίκτες κινούνται σε μια πίστα με διάφορα εμπόδια. Σε κάθε ένα από αυτά βρίσκεται ένα «όπλο». Απέναντί τους, μέλος της ομάδας των διοργανωτών προσπαθεί με δικό του «όπλο» προσπαθεί να τους πετύχει πριν φτάσουν στον τερματισμό. Πάνω του βρίσκεται ένας στόχος τον οποίο προσπαθούν να πετύχουν οι παίκτες. Οι παίκτες καλύπτονται πίσω από τα εμπόδια και προσπαθούν να φτάσουν στον τερματισμό. Κάθε εμπόδιο-σταθμός μέχρι και τον τερματισμό καθώς και κάθε επιτυχημένη βολή στο στόχο, προσθέτει πόντους στην ομάδα. Το παιχνίδι σταματάει εφόσον κάθε παίκτης τερματίσει στον προβλεπόμενο χρόνο ή χτυπηθεί από το διοργανωτή.

6. Δρω Boyard

Ομάδες ανά παιχνίδι: 1

Παίκτες: 4

Οι παίκτες καλούνται να δουν και να απομνημονεύσουν 4 θέσεις από ένα ταμπλό βλέποντας ένα χαρτί που βρίσκεται κλεισμένο σε ντουλαπάκι με φιμέ τζάμι. Για να φανεί το χαρτί πρέπει να ενεργοποιήσουν μια λάμπα, η οποία ανάβει εφόσον πατηθούν 4 διακόπτες ταυτόχρονα (ένας από κάθε παίκτη). Έπειτα πρέπει να πάνε στο ταμπλό που βρίσκεται πίσω τους και να σημαδέψουν τα 4 σημεία που είδαν τοποθετώντας πάνω τους «σφραγίδες». Γυρνώντας στους διακόπτες και πατώντας τους ξανά, ο κριτής τους δίνει το οκ εφόσον είναι όλες οι «σφραγίδες» σωστά τοποθετημενες. Στη συνέχεια πηγαίνουν στο κλουβί και με τα κλειδιά που παίρνουν, προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το λουκέτο ενός κουτιού που βρίσκεται στην κορυφή του κλουβιού και περιέχει νομίσματα. Μόλις τα νομισματα πέσουν στο κλουβί, οι παίκτες μαζέυουν όσα περισσότερα νομίσματα μπορούν στον προκαθορισμένο χρόνο, τα οποία τοποθετούν σε ένα κουβά. Το βάρος του κουβά δίνει τους αντίστοιχους πόντους της ομάδας.

7. Λαβύρινθος

Ομάδες ανά παιχνίδι: 1

Παίκτες: 5

Το παιχνίδι αυτό αποτελείται από 3 λαβυρίνθους οι οποίοι επικονωνούν μεταξύ τους μέσω σπιράλ. Οι παίκτες προσπαθούν να μεταφέρουν μια μπίλια από τον πρώτο λαβύρινθο στο τέλος του τρίτου. Οι πόντοι υπολογίζονται με το χρόνο που χρειάστηκαν ή το σημείο που έφτασαν στον προβλεπόμενο χρόνο.

8. Μπασκετοδρομίες

Ομάδες ανά παιχνίδι: 1

Παίκτες: 5

Το παιχνίδι αυτό αποτελείται από ένα φουσκωτό διάδρομο 17 μέτρων, μια μεταλλική κατασκευή που τοποθετείται παράλληλά του και μια μπασκέτα. Η ομάδα προσπαθεί να σκοράρει στη μπασκέτα, αφού έχει υπερπηδήσει τα εμπόδια του διαδρόμου και έχει πάρει τη μπάλα απο τη μεταλλική κατασκευή, όπου κυλάει.

9. Ζαλισμένη Σκυταλοδρομία

Ομάδες ανά παιχνίδι: 2

Παίκτες: 5

Το παιχνίδι αυτό είναι σκυταλοδρομία πέντε ατόμων, κατά την οποία οι παίκτες ξεκινάνε από το σημείο εκκίνησης, διανύουν μια συγκεκριμένη απόσταση στο τέλος της οποίας υπάρχει ένα περιστρεφόμενο κοντάρι. Οι παίκτες καλούνται να περιστρεφούν 10 φορές γύρω από το κοντάρι και στη συνέχεια να επιστρέψουν, προσπαθώντας να σκοράρουν μια μπάλα ποδοσφαίρου στο τέρμα που υπάρχει στο σημείο εκκίνησης. Με την εκτέλεση του σουτ ξεκινάει ο επόμενος παίκτης. Ακολουθούν διαδοχικά όλοι οι παίκτες τις ομάδας προσπαθώντας να πετύχουν όσα περισσότερα γκολ μπορούν στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Ο τελικός χρόνος έως ότου τερματίσουν και οι 5 παίκτες, μειωμένος ανάλογα με τα γκολ που σκόραραν δίνει το τελικό αποτέλεσμα κάθε ομάδας.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αποσύρουν κάποιο παιχνίδι ή να προσθέσουν νέο ή να διαφοροποιήσουν τους κανονισμούς κάποιου παιχνιδιού, εφόσον το κρίνουν απαραίτητο για λόγους ασφαλείας, λειτουργικότητας, υπεραριθμίας ομάδων ή διαχείρισης χρόνου. Σε τέτοια περίπτωση είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση της κάθε ομάδας, το αργότερο λίγο πριν την έναρξη του εκάστοτε παιχνιδιού.

 

mesaralive.gr  15 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα