Πλατύς Ποταμός: Δραματικά μειωμένος ο προϋπολογισμός της εκτροπής

  16 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πλατύς Ποταμός: Δραματικά μειωμένος ο προϋπολογισμός της εκτροπής

Με παρέμβαση του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, ο Βουλευτής Ηρακλείου του «Κινήματος Αλλαγής» Βασίλης Κεγγκέρογλου ζητά απαντήσεις για το γεγονός ότι στη νέα πρόταση του έργου εκτροπής Πλατύ ποταμού ο προϋπολογισμός παρουσιάζεται μειωμένος κατά 60 εκατομμύρια €!

Όπως αναφέρει στην παρέμβαση του ο κ. Κεγκέρογλου: «Με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τόσο προς την προηγούμενη Κυβέρνηση, όσο και προς εσάς, επισημαίνω ότι η εκτροπή του πλατύ ποταμού είναι ένα μεγάλο έργο πνοής που θα δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα τόσο στο Νότιο Ρέθυμνο όσο και στη Μεσαρά και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.

Επιπλέον, σας έχω μεταφέρει ότι επικρατεί έντονος προβληματισμός  και μεγάλη ανησυχία στην ευρύτερη περιοχή για τη στασιμότητα του έργου και τη δήλωση του Πρωθυπουργού ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί φαραωνικού έργου.

Με έκπληξη, στην τελευταία απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, διαπίστωσα ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών με έγγραφο της, με πληροφορεί ότι όσον αφορά την υλοποίηση του έργου, προτείνεται για ένταξη στο ΠΔΕ 2019 στην ΣΑΕ  072 με προτεινόμενο προϋπολογισμό 120 εκ.€ αντί 180 εκ.€ που ήταν.

Επειδή ο εμπαιγμός για τους φορείς και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς αλλά και ολόκληρης της Κρήτης έχει και τα όριά του, η στερεότυπη απάντηση σε ενεστώτα διαρκείας 2 χρόνια τώρα ότι: «η αρμόδια διεύθυνση συντάσσει το φάκελο δημόσιας σύμβασης μελέτης για το έργο» πρέπει να λάβει τέλος.

Επειδή η νότια Κρήτη και ιδίως η περιοχή της Μεσαράς με τις θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες είναι μέσα στις περιοχές άμεσου κινδύνου ερημοποίησης και εξ’ αυτού του λόγου το έργο της εκτροπής του πλατύ ποταμού καθίσταται απολύτως αναγκαίο και

Επειδή το έργο έχει ήδη χαρακτηριστεί  ως εθνικού επιπέδου, ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί:

1) Που οφείλεται και πως τεκμηριώνεται η νέα πρόταση με μειωμένο κατά 60 εκ. € τον προϋπολογισμό του έργου εκτροπής πλατύ ποταμού; Έχει σχέση με την άποψη του Πρωθυπουργού ότι πρόκειται για φαραωνικό έργο;

2)  Πότε θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης του έργου και σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε και με ποιο χρονοδιάγραμμα και παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής να καταθέσετε όλα τα σχετικά έγγραφα».

 

  16 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα