Ποδοσφαιρο: Δυο νίκες και δύο ήττες οαπολογισμός των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη (hls)

  27 October, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ποδοσφαιρο: Δυο νίκες και δύο ήττες οαπολογισμός των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη (hls)

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του μέσα στο 2023, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 της κατόχου του Conference League κι εκπροσώπου της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου, της Γουέστ Χαμ από την Premier League. Ταυτόχρονα, σημείωσε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη σε φάση ομίλων ύστερα από 9 αγώνες και συγκεκριμένα μετά το «τρίποντο» στις 25 Νοεμβρίου 2021 επί της Φενέρμπαχτσε (1-0).

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν συγκλονιστική εμφάνιση με κατάθεση ψυχής απέναντι στην ως απόψε πρωτοπόρο του Α΄ ομίλου στο Europa League, που έχει πια συγκάτοικο την Φράιμπουργκ, η οποία νίκησε με 3-1 την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία. Να σημειωθεί ότι αν η πειραϊκή ομάδα είχε κρατήσει τη νίκη απέναντι στους Σέρβους και δεν ισοφαριζόταν, ενώ προηγήθηκε 2-0, θα υπήρχε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση! 

Όπως και νάχει το ζητούμενο επιτεύχθηκε, οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο «σακούλι» και με το 2-2 στη Σερβία έγιναν τέσσερις σύνολο και ουσιαστικά διασφαλίζουν στην ελληνική ομάδα την τρίτη θέση. Επειδή όμως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», η διαφορά των δύο βαθμών από Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ δίνει ελπίδες και για κάτι περισσότερο.

Με τη νίκη του ο Ολυμπιακός διέκοψε το εκπληκτικό σερί των Λονδρέζων που παρέμεναν χωρίς ήττα για 17 συνεχή παιχνίδια, έχοντας καταγράψει το μεγαλύτερο αήττητο σερί από κάθε άλλη αγγλική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε με τρεις μέσους θέλοντας να γεμίσει το κέντρο του απέναντι σε μια τόσο δυνατή και ποιοτική ομάδα, με τον Έσε να παίρνει θέση δίπλα στους Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Με τη δύναμη μιας παλλόμενης από ενθουσιασμό εξέδρας οι παίκτες του Μαρτίνεθ ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν στο 7΄ τα «Σφυριά» με τον Ροντινέι, που όμως δεν βρήκε καλά την μπάλα στην κίνησή του. Δύο λεπτά αργότερα ο Φορτούνης βρήκε με μπαλιά ακριβείας στα 50 μέτρα Ποντένσε, ο Πορτογάλος είδε την κίνηση του Αλεξανδρόπουλου και του πέρασε την μπάλα, για να μπλοκάρει ο Αρεολά το σουτ του νεαρού μέσου.

Η πίεση του Ολυμπιακού στην κυκλοφορία και στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού των Άγγλων από την άμυνα κρατούσε ακίνδυνη τη Γουέστ Χαμ, η οποία πιεζόταν αρκετά και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33΄ από ένα καταπληκτικό γκολ του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή: ο Κώστας Φορτούνης έκανε την ατομική προσπάθεια ανάμεσα στους δύο αμυντικούς μέσους των Λονδρέζων και με εκπληκτικό δεξί σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Αρεολά για το 1-0.

Τρία λεπτά μετά το γκολ ο Έσε έκλεψε μια μπάλα, ο Ποντένσε έδωσε στον Φορτούνη κι εκείνος  Ροντινέι, που έκανε το γύρισμα για το κεφάλι του αρχηγού του Ολυμπιακού, με την μπάλα να βρίσκει στον Ογκμπόνα και να καταλήγει κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν για πρώτη φορά στο 38ο λεπτό με ένα αρκετά άστοχο σουτ του Κούντους και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1) έγινε το 2-0 από τα... φίλια πυρά του Ογκμπόνα, που βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Ροντινέι και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, με το γκολ να πιστώνεται στον Βραζιλιάνο αμυντικό του Ολυμπιακού.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 45΄+3 ο Πασχαλάκης κράτησε απαραβίαστη την εστία του νικώντας τον Ινγκς στο τετ α τετ, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε στο 54΄ εν κινήσει σουτ που έστειλε την μπάλα άουτ. 

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν με τέσσερις παίκτες του να φεύγουν στην αντεπίθεση ο Ελ Κααμπί έδωσε στον Ποντένσε που έφτασε απέναντι στον Αρεολά από θέση πλάγια αριστερα κι επιχείρησε να ξαναγυρίσει στον Μαροκινό που ήταν «φάτσα» με το τέρμα, για να προλάβει ο Ογκμπόνα την τελευταία στιγμή.

Στο 58΄ ο Μόγιες έκανε τριπλή αλλαγή περνώντας τρία «βαριά» χαρτιά του στο παιχνίδι, με τους Πακετά, Αντόνιο και Μπόουεν να παίρονουν τις θέσεις των Φορνάλς, Μπενραμά και Ινγκς. Στο 71΄ νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Κααμπί να «σπάει» την μπάλα στον Αλεξανδρόπουλο και από τα πόδια του Έλληνα διεθνή να καταλήγει ελάχιστα «δίπλα» από το «Γ» της Γουέστ Χαμ.

Ο νεαρός άσος ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 79ου λεπτού, όταν με διαδοχικές προσποιήσεις άδειασε τον Κερέρ και υποχρέωσε τον Αρεολά σε σωτήρια επέμβαση για να αποσοβήσει το 3-0, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ που ακολούθησε η κεφαλιά του Πορόσο έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. 

Κι ενώ οι ευκαιρίες χάνονταν από τον Ολυμπιακό, ήταν τα «Σφυριά» που έφτασαν στο γκολ με ένα καταπληκτικό σουτ του Πακετά στο 87΄, που εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Κίνι και με απίθανο βολέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1 αγχώνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο 90΄+1 νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης έκανε το σόλο και το σουτ με την μπάλα να αγγίζει το αριστερό δοκάρι των Άγγλων, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λετονός διαιτητής «χάρισε» τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ογκμπόνα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λετονία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Τζολάκης (στον πάγκο) - Έμερσον, Αντόνιο, Ογκμπόνα

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (74΄ Κίνι), Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (85΄ Μασούρας), Καμαρά, Έσε, Ποντένσε (85΄ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90΄+5 Σκάρπα), Ελ Κααμπί (90΄+5 Γιόβετιτς).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Nτέβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κερέρ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους (72΄ Άλβαρες), Κούντους (72΄ Κορνέ), Φορνάλς (58΄ Αντόνιο), Μπενραμά (58΄ Όουεν), Ινγκς (58΄ Πακετά).

Η Ρεν «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο

Δύο «παγωμένα» γκολ της Ρεν στις εκκινήσεις των δύο ημιχρόνων (7’ Γκουιρί, 49’ Καλιμουεντό), έφεραν σε θέση ισχύος τη γαλλική ομάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό και της χάρισαν τη νίκη με 2-1 στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Μία νίκη που έφερε τους Γάλλους στην κορυφή πλέον του 6ου ομίλου, με τον Παναθηναϊκό να αναζητά πλέον υπερβάσεις στα επόμενα τρία ματς για να «χτυπήσει» την πρωτιά. Το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 60’ έβαλε ξανά τους «πράσινους» στο ματς, όμως παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε γκολ ισοφάρισης και γνώρισε την πρώτη ήττα του στον όμιλο.

Η γαλλική ομάδα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και πήρε το προβάδισμα στο 7’ σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να της ασκήσει πίεση. Ο Λε Φε βρήκε χώρο για να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι κι ο Γκουιρί που είχε κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας του «τριφυλλιού» με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους Γάλλους.

Στο 14’ ο ίδιος παίκτης (Γκουιρί) είχε άλλη μία εξαιρετική κίνηση και πλασέ που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, ενώ στο 20’ ο Μπελοσιάν πρόλαβε κι έβαλε καθοριστικό τάκλιν πάνω στον Μπερνάρ λίγο πριν εκτελέσει ο Βραζιλιάνος μετά την εξαιρετική πάσα του Γεντβάι.

Στο 24’ ο Μανταντά έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσέριν αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στο 33’ από το γύρισμα του Παλάσιος, ο Τζούριτσιτς εκτέλεσε με το δεξί πάνω απ’ τα δοκάρια της Ρεν.

Ένα αβίαστο λάθος των «πράσινων» έφερε τον Μάτιτς σε θέση βολής στο 35’ αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε με ωραία εκτίναξη στη γωνία του, για να ακολουθήσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού τις οποίες «ξόδεψε» στο 41’ με τον Ιωαννίδη (άουτ) και στο 42’ με τον Τζούριτσιτς (μπλόκαρε ο Μανταντά), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 1-0.

Η Ρεν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο... τρόπο. Και βρήκε το γκολ στην πρώτη φάση της με το εντυπωσιακό τακουνάκι του Καλιμουεντό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ, κάνοντας το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε αντίδραση και στο 58’ ο Ασενιόν ανέτρεψε εντός της περιοχής τον Παλάσιος. Ο διαιτητής Πινέιρο, έπειτα από υπόδειξη του VAR τσέκαρε τη φάση στο βίντεο κι έδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Ιωαννίδη να ευστοχεί απ’ την άσπρη βούλα και να μειώνει στο 60’ σε 1-2.

Η γαλλική ομάδα προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα με τον Μπρινιόλι να δείχνει τρομερά αντανακλαστικά στις προσπάθειες των Καλιμουεντό στο 71’ και Γκουιρί στο 82’ διατηρώντας τον Παναθηναϊκό «ζωντανό» για να διεκδικήσει την ισοφάριση. Ισοφάριση που εντέλει δεν ήρθε παρά την ασφυκτική πίεση των «πράσινων» στο φινάλε,  καθώς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα δεν έκανε το... χατίρι στη σέντρα σουτ του Μλαντέμοβιτς, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι για να απομακρύνει στη συνέχεια ο Μπελοσιάν πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μαντσίνι.

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)
Κίτρινες: 25’ Μπερνάρ, 45’ Αράο - 22’ Μπελοσιάν, 45’+4’ Τρουφέρ, 90’+3’ Τεάτ, 90’+5’ Μπλα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62’ Βιλένα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (74’ Σπόραρ), Μπερνάρ (62’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.
ΡΕΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Μανταντά, Ασινιόν, Ομάν, Μπελοσιάν, Τρουφέρ (80’ Τεάτ), Μπουριγκό (30’ λ.τρ. Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φε (46’ Ρίντερ), Μπλα, Γκουιρί (90’+1’ Τεριέ), Καλιμουεντό (79’ Ντεζιρέ Ντουέ).

Mεγάλο διπλό με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ

Με πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή ανατροπή, κερδίζοντας με 3-2 την Αμπερντίν στο «Πιτόντρι», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League, κάνοντας το 3x3.  

Οι Σκοτσέζοι προηγήθηκαν με 2-0, με τους Μπόγιαν Μιόφσκι (50’) και Ντάντε Πολβάρα (58’), αλλά οι «ασπρόμαυροι» έφεραν το ματς στα ίσια με τους Κίριλ Ντεσπόντοφ (73’) και Αντελίνο Βιεϊρίνια (84’). Ο Σβαμπ, με πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, βοηθώντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου να γιορτάσει με νίκη μία ιστορική βραδιά - ο Ρουμάνος έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, φτάνοντας τους 213, ξεπερνώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη. 

Μονόλογος για τους φιλοξενούμενους το πρώτο ημίχρονο, αλλά χωρίς γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τον Γιάννη Κωνσταντέλια (12’) να κάνει μια απίθανη ατομική ενέργεια εντός περιοχής, αλλά στο πλασέ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα της δεξιάς δοκού του Κέλε Ρόος. Οι  «ασπρόμαυροι» πλησίασαν ξανά στο γκολ στο 38’, πάλι με τον Κωνσταντέλια. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός συνεργάστηκε υπέροχα με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αλλά ήταν αποτυχημένη η προσπάθειά του να περάσει την μπάλα πάνω από τον πανύψηλο Ολλανδό τερματοφύλακα (1,96μ.) της Αμπερντίν.  

Εντελώς άλλη εικόνα στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν στο 48’, με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια στη γωνιά του την κεφαλιά του Πολβάρα (48’). Δευτερόλεπτα αργότερα, ήρθε το 1-0. Ο Τζακ ΜακΚένζι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μιόφσκι που από κοντά νίκησε τον Κοτάρσκι. Εκμεταλλευόμενοι το momentum, οι Σκοτσέζοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα στο 58’. Κόνορ Μπάρον και Μιόφσκι έφυγαν στην κόντρα, ο σκόρερ του πρώτου γκολ βρήκε τον Πολβάρα που πλάσαρε τον εξερχόμενο Κοτάρσκι για το 2-0.  

Ο Λουτσέσκου πραγματοποίησε μαζεμένες αλλαγές, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Και το κατάφερε. Από νέα ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια, ο Ντεσπόντοφ, που μόλις είχε περάσει στο ματς, με την πρώτη επαφή του με την μπάλα μείωσε σε 2-1. Η κοντινή κεφαλιά του Μαγκομέντ Οζντόεφ (80’) βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρόος, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Τζόνι Χέις με το κεφάλι έστειλε την μπάλα πάνω στον Βιεϊρίνια, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σούταρε, η μπάλα, κόντραρε στο πόδι του Χέις και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Ρόος για το 2-2.  

Στο διάστημα που απέμενε, ο Κοτάρσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Στέφαν Γκάρτενμαν (88’) ενώ στην εξέλιξη της φάσης το μονοκόμματο του Τζέιμι ΜακΓκραθ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κροάτη τερματοφύλακα. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Σλόμπονταν Ρούμπεζιτς ανέτρεψε τον Οζντόεφ.  

Επειτα από παρέμβαση του VAR, ο Σεμπάστιαν Γκισχάμερ καταλόγισε την εσχάτη των ποινών με τον Σβαμπ να ευστοχεί και να ολοκληρώνει μια επική  ανατροπή. Πλέον, ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τους 9 βαθμούς παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου και στο +3 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν την πρωτιά και την απευθείας είσοδο στους «16» της διοργάνωσης.  

 

Διαιτητής: Σεμπάστιαν Γκισχάμερ (Αυστρία) 

Κίτρινες: Ρούμπεζιτς - Σβαμπ,, Εκόνγκ.  

 

Οι συνθέσεις:  

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, Ντέβλιν, Πολβάρα (72’ Χέις), Σίνι, ΜακΚένζι, ΜακΓκραθ (73’ Κλάρκσον), Μιόφσκι (72’ Λόπες), Μπάρον.  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (63’ Μπάμπα), Σβαμπ, Τσιγγάρας (63’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα). 

Αυτοκτονία της ΑΕΚ στη Μασσαλία

Την πρώτη της ήττα στον 2ο όμιλο του Europa League γνώρισε η ΑΕΚ, που έχασε 3-1 από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ». Ο Βιτίνια (27΄), ο Χαρίτ (60΄πεν.) και ο Βερετού (69΄πεν.) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 53΄ ο Πινέδα για την Ένωση, που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο λόγω αποβολής του Στάνκοβιτς. 

Έτσι, η γαλλική ομάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς σε 3 ματς, ενώ ακολουθεί η ΑΕΚ με 4. Οι άλλες δυο ομάδες του γκρουπ, Άγιαξ και Μπράιτον, αγωνίζονται αργότερα (22:05).

Η Μαρσέιγ είχε υπό τον ελεγχό της τον αγώνα στο α΄ ημίχρονο και δεν άφησε την ΑΕΚ να πιάσει το ρυθμό της. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, καθώς ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν και πάλι σε καταπληκτική ημέρα και κρατούσε το «μηδέν» για την ομάδα του.

Όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 27΄ όταν ο Κλος ξέφυγε από δεξιά και έβγαλε τη μπάλα παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Βιτίνια πλάσαρε από κοντά για το 1-0.

Πάντως, παρά την μετριότατη παρουσία της στο πρώτο 45λεπτο, η Ένωση θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις όταν ο Τσούμπερ σκόραρε, αλλά ο Βίντα που του είχε περάσει την ασίστ, βρισκόταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Αλμέιδα άλλαξε το σύστημα της ομάδας του, τοποθετώντας τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντινός αντικατέστησε τον Σιντιμπέ, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ έκανε και πάλι το γνωστό «τρικ» με τον Ομπερλίν Πινέδα σε ρόλο «υπηρεσιακού» δεξιού μπακ, που συγκλίνει και δημιουργεί πλεονέκτημα στο χώρο του κέντρου.

Πράγματι ήταν ο Μεξικανός ο οποίος στο 53΄ βρέθηκε... ξαφνικά στο σημείο του πέναλτι, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάνταλου και ισοφάρισε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε η Ένωση. 

Όμως ένα μοιραίο λάθος του Στάνκοβιτς, έμελε να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Ο Αυστριακός γκολκίπερ έχασε τη μπάλα από τον Βιτίνια μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια τον ανέτρεψε.

Πέναλτι και κόκκινη, μόλις 2-3 λεπτά μετά την ισοφάριση. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Χαρίτ έβαλε τη Μαρσέιγ ξανά μπροστά στο σκορ ευστοχώντας από τη βούλα.

Στο 68΄ η Μαρσέιγ κέρδισε ακόμα ένα πέναλτι, αυτή τη φορά πολύ αυστηρό, σε φράγμα του Άμραμπατ μέσα στην περιοχή. Ο Βερτού ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 3-1 στο 69΄.

Στη συνέχεια ο Αθανασιάδης ήταν αυτός που είπε «όχι» σε προσπάθειες των Σαρ, Ομπαμεγιάνγκ, Κοντογκμπιά κρατώντας το δείκτη του σκορ σε... λογικά επίπεδα. 


Διαιτητής: Ντανιέλ Στεφάνσκι
Κίτρινες: Μπαλέρντι - Σιντιμπέ, Ρότα, Άμραμπατ, Γιόνσον
Κόκκινη: Στάνκοβιτς (57΄)
Οι συνθέσεις:
ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (88΄ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (88΄ Μεϊτέ), Λόντι, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Χαρίτ (75΄ Σαρ), Βερτού (88΄ Μουρίγιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (75΄ Ομπαμεγιάνγκ)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46΄ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (44΄λ.τρ. Μοχαμαντί), Γιόνσον, Σιμάνσκι (75΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (59΄ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75΄ Ελίασον), Τσούμπερ

 

  27 October, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα