Ποδόσφαιρο:Κακή ευρωπαϊκή βραδιά για τις ελληνικές ομάδες (HL)

  05 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ποδόσφαιρο:Κακή ευρωπαϊκή βραδιά για τις ελληνικές ομάδες (HL)

Σοκ υπέστη ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την 4η αγωνιστική του Europa League. Η γερμανική ομάδα επικράτησε 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης με ανατροπή και χρυσό γκολ του Χάουγκε στο 92' και αγκάλιασε την πρώτη θέση στον όμιλο.

 Οι Ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απ' την ομάδα του Γκλάσνερ, ο οποίος παρά το ροτέισον και τις αλλαγές που έκανε, είδε την ομάδα του να φεύγει με το πολύτιμο τρίποντο από την Ελλάδα. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες δύσκολα θα αποφύγουν το συναπάντημα με μια απ' τις τρίτες του Champions League στα νοκ άουτ του Europa League.

Παρ' όλα αυτά, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 12΄ με μια εξαιρετική συνεργασία. Ο Ονιεκούρου κινήθηκε γρήγορα από τα αριστερά και έκοψε την κατάλληλη στιγμή προς τον τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έγραψε το 1-0 και παράλληλα έγινε ο κορυφαίος «ερυθρόλευκος» γκολτζής στην Ευρώπη έπειτα από μόλις 2,5 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά.

Aρχισκόρερ Ελ Αραμπί

 Ο Μαροκινός στράικερ έφτασε τα 16 γκολ σε 33 αγώνες και ξεπέρασε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (15 σε 83 παιχνίδια) και τον Κώστα Μήτρογλου (15 με 44 ματς). Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε παρά μόλις για πέντε λεπτά, αφού στο 17΄ οι Γερμανοί ισοφάρισαν με τον Κάμαντα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλες ευκαιρίες, ενώ είδε και τον Λευκορώσο διαιτητή Κουλμπάκοφ να χαρίζει την κόκκινη κάρτα στον Μπαρκόκ στο 32' οπότε ο Μαροκινός έκανε πολύ σκληρό φάουλ στον Ρέαμπτσιουκ (τον πάτησε στον αστράγαλο) αλλά τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα καθώς, όπως μετέδωσε η Cosmote TV, το VAR δεν λειτούργησε για 20 λεπτά στο Γ. Καραϊσκάκη!

Στο 35΄ ο Μαντί Καμαρά έκανε την πρώτη κεφαλιά αλλά ο Μασούρας δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Ένα λεπτό αργότερα και σε εξαιρετική αντεπίθεση με τον Ονιεκούρου, ο Ελ Αραμπί έβγαλε απίθανη κάθετη πάσα για τον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε σωστά αλλά ο Τραπ βρήκε την μπάλα με τις... τάπες και την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 39΄ ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία και πάλι με τον Μαντί Καμαρά, που έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στον Τραπ. Στο 57΄ οι παίκτες του Μαρτίνς έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία, όταν από νέα μπαλιά του... πλέι μέικερ Ελ Αραμπί ο Ονιεκούρου αστόχησε ελάχιστα απέναντι αλλά λίγο πλάγια αριστερά από τον Τραπ.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι δύο ομάδες έγιναν προσεκτικές προκειμένου να διαφυλάξουν τον ένα βαθμό, που, σαφώς, ήταν καλύτερος από το τίποτα, αλλά στο 90+2' η άμυνα του Ολυμπιακού είχε βγει ψηλά και στην αντεπίθεση ο Χάουγκε βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ και διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89΄ Κούντε), Μασούρας (83΄ Ρ. Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83΄ Τικίνιο).

Αϊντραχτ Φρανκ. (Γκλάσνερ): Τραπ, Εντίκα, Χασέμπε, Τούτα, Μπαρκόκ, Γιάκιτς (78΄ Ρόντε), Σο (82΄ Ιλσάνκερ), Τσάλντερ, Κάμαντα, Λάμερς (58΄ Λίνστρομ), Μπορέ (78΄ Χάουγκε).

Σόκαρε τον ΠΑΟΚ η Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον ΠΑΟΚ. Δύο εβδομάδες μετά το νικηφόρο πέρασμα του Δικεφάλου από την έδρα της με 2-1, η δανέζικη ομάδα απάντησε με «διπλό» στην Τούμπα, πήρε προβάδισμα πρωτιάς κι άφησε δεύτερη την ομάδα του Λουτσέσκου να πηγαίνει σε τελικό στην Μπρατισλάβα με τη Σλόβαν για το εισιτήριο στα νοκ άουτ του Europa Conference League.

 Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ αρκετά νωρίς. Στο 8' ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε απ' τα αριστερά, έκανε τη σέντρα προς τον Σβιντέρσκι, ο οποίος έστρωσε με το στήθος στον Ζίβκοβιτς. Κι ο Σέρβος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι παίκτες του Δικεφάλου χαλάρωνσαν μετά το γρήγορο γκολ κι η Κοπεγχάγη βρήκε χώρους. Απείλησε στο 14' έπειτα από λάθος εκτίμηση του Κούρτιτς αλλά το σουτ του Μπιελ κατέληξε ελάχιστα άουτ, και βρήκε το γκολ στο 34'. Ο Ντικς πάσαρε προς τον Άντκερσεν, ο οποίος πλάσαρε κάτω απ' το σώμα του Πασχαλάκη.

 Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1 καθώς στο 45' ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πέρα απ'  όλους τους παίκτες και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Κοπεγχάγη κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ καθώς με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου βρήκε το γκολ. Στο 50' έγινε η βαθιά μπαλιά από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βιεϊρίνια που έτρεχε προς τα πίσω και έφτασε στον Ντικς. Αυτός έκανε με τη μια την πάσα προς τον Μπιέλ που μπήκε στην περιοχή του Πασχαλάκη και με σουτ με το αριστερό τον νίκησε για το 2-1 της Κοπεγχάγης. 

 Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυριάρχησε, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης παρά τις μεγάλες στιγμές που είχε.

Μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιχαηλίδη στις καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Κρέσπο (62' Τέιλορ), Σβαμπ (86' Κούτσιας), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (86' Μουργκ), Ελ Καντουρί, Σβιντέρσκι (71' Άκπομ).

Κοπεγχάγη: Γιόνσον, Άντκερσεν (74' Γκάμπριελσεν), Κοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Κρίστιανσεν, Ντικς, Στέιτζ, Λέραγκερ, Μπιέλ (86' Μπάλντρουσον), Βιντ (86' Χόιλουντ), Μπόβινγκ (62' Γιοχάνεσον).

 

Βαθμολογία

Κοπεγχάγη 9

ΠΑΟΚ 7

Σλόβαν Μπρατισλάβας 7

Λίνκολν 0

 

  05 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα