Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα- Το ωράριο λειτουργίας

  15 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα- Το ωράριο λειτουργίας

Συγκεκριμένα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, για να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Ιχθυοπωλεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, αλλά και λαϊκές αγορές θα δουλέψουν ώστε οι καταναλωτές να ψωνίσουν τα απαραίτητα νηστίσιμα το τραπέζι τους. Οι φούρνοι παραδοσιακά θα προμηθεύουν με λαγάνες τους καταναλωτές, ενώ κανονικά θα λειτουργούν και οι λαϊκές αγορές, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΕΠΛΑ).

Να τονιστεί πως σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η Βαρβάκειος αγορά δεν λειτούργησε τη νύχτα της Κυριακής για την αγορά ψαριών και θαλασσινών, αλλά έκλεισε στις 18:00 το απόγευμα λόγω των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών. Η ιχθυαγορά σήμερα θα είναι μέχρι τις 14:00 ανοικτή για τις αγορές του σαρακοστιανού τραπεζιού.

Για τις μετακινήσεις της συγκεκριμένης ημέρας με την χρήση SMS 13033, όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ισχύουν οι ίδιοι κωδικοί και περιοριστικά μέτρα όπως κάθε άλλη ημέρα.

Πώς και πού θα πετάξουμε χαρταετό

Το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα μπορεί σε πάρκα εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης:

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις πλην των γνωστών εξαιρέσεων (π.χ. για εργασία ή επιστροφή σε μόνιμη κατοικίας).
Οι μετακινήσεις για άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο με κωδικό 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο.
Παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά, όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 21:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου καθώς και σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οδηγίες από τον ΔΕΔΔΗΕ

Την προσοχή των πολιτών για το πέταγμα του χαρταετού, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, με δεδομένο τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ . Όπως σημειώνει, το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:

1. Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

3. Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή

4. Επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

 

  15 March, 2021 ΑΡΘΡΑ