Πολύ ισχυροί άνεμοι αναμένονται στο Κρητικό Πέλαγος – Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί

  18 November, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πολύ ισχυροί άνεμοι αναμένονται στο Κρητικό Πέλαγος – Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για τους πολύ ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν σήμερα και θα φτάσουν ως τα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι στο Κρητικό Πέλαγος (νότιο ανατολικό και δυτικό) θα φτάσουν έως και 7 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Κρητικό Πέλαγος (Ιεράπετρα) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία απευθύνει τις ακόλουθες συστάσεις:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς προσδέσεις των σκαφών τους.
Ορμούνται επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων. Ρυμούλκα – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ' όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Τέλος, γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατίθεμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

  18 November, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα