Πόμπια: Την Τετάρτη η εξ’αναβολής αθλητική εκδήλωση

  18 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Πόμπια: Την Τετάρτη η εξ’αναβολής αθλητική εκδήλωση

Αναλυτικά:

Οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου, Ιωάννης Νηστικάκης και Ιωάννης Δημόπουλος ,  το Γυμνάσιο  και το ΓΕΛ Πόμπιας, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Φαιστού,  στο πλαίσιο  της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2021 (ΥΑ Αρ. Πρωτ.: Φ.1/ 117585 /Δ5/ 20/9/2021), οργανώνουν επετειακή αθλητική εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην πατρίδα και προς τιμήν του καπετάν  Μιχαήλ Κόρακα, οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων, με θέμα:

 

                        «1821-2021, 200 χρόνια Αγώνες Ελευθερίας –Αναβίωση Αγωνισμάτων 1821»   

Στην επετειακή  αθλητική εκδήλωση  συμπεριλαμβάνονται: ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα  από τη φιλόλογο του ΓΕΛ Πόμπιας κ. Θεοδοσία Δημητρακάκη καθώς και ομιλία της Συντονίστριας Ε.Ε Φυσικής Αγωγής,  ΠΕΚΕΣ Κρήτης κ. Λήδας Ζαμπετάκη με θέμα: "Αθλητισμός στην Κρήτη του 19ου αιώνα"

 Στο αγωνιστικό μέρος πρόκειται να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας,  αναβιώνοντας αθλήματα που πραγματοποιούνταν την εποχή της επανάστασης και για πολλά χρόνια μετά,  υπό μορφήν παιδιάς όπως είναι το  Λιθάρι, το Κρητικό Βόλι,  και το Άλμα σε μήκος άνευ φοράς. Οργανώνεται επίσης  Δρόμος  1821 μ.  (διαδρομή από τα Σχολεία στο σπίτι και στο Μνημείο του καπετάν Μιχαήλ Κόρακα και τερματισμό στα Σχολεία).   

 H εκδήλωση   θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό  Γυμναστήριο των Σχολείων στην Πόμπια, ( ένα από τα αρχαιότερα και ελάχιστα στη χώρα που λειτουργεί ως γυμναστήριο και όχι ως αύλειος χώρος,  συνδυάζοντας γήπεδα αθλοπαιδιών και στίβου)    την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021,  9.30πμ έως τις 13.00  τηρώντας  τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του covid 19 .

Οι Υπεύθυνοι ΦΑΣΧΑ ευχαριστούν  την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Φαιστού για τη συνδιοργάνωση καθώς και το Τοπικό  Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Πόμπιας για την υποστήριξη που παρέχουν.  

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, γυμναστή για πολλές δεκαετίες και  πρώην Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Πόμπιας , κ. Δημήτρη Σπυριδάκη για την προθυμία του να συνεργαστεί με τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων στη  διδασκαλία του αγωνίσματος Ρίψη με Λιθάρι. 

 

  18 October, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ